Diverse recensies

Deze drie podcasts luister ik momenteel

Podcasts. Eerlijk gezegd heb ik ze voor 2020 nooit geluisterd. Ik ben ze beginnen luisteren in de auto via bluetooth-verbinding en plots was ik er aan verkocht. In dit artikel bespreek ik drie podcasts, welke ik momenteel aan het volgen ben.

Aangezien ik nu vaker podcasts luister en toch al een aardig lijstje heb opgebouwd, ga ik er een terugkerend artikel van maken. Podcasts zijn in principe praatprogramma’s (audiobestand). Je hebt heel veel soorten podcasts. Zelf luister ik graag naar educatieve podcasts, maar ook ervaringsgerichte podcasts. Ik luister graag naar podcasts waar je iets uit kan leren, die je ogen open doen gaan, die iets bijbrengen aan de maatschappij… Of over boeken, laat ons eerlijk zijn.

Zelf luister ik mijn podcasts via de app Soundcloud, maar je kan dit ook via Spotify of andere kanalen (zoals de website van de makers).

Deze drie podcasts luister ik momenteel

De Advocado Generatie

De Advocado Generatie wordt als volgt beschreven: In deze podcast kletsen wij (Lot, Saar & Lau) over alles dat millennials bezighoudt. Van carrière maken tot de wereld over reizen en van Tinderliefdes tot baby fever.

Dit is een zeer luchtige podcast moet ik zeggen. Ze halen bepaalde thema’s aan zoals ‘Uiterlijk’, ‘Relaties en daten’, ‘Voeding en sporten’ etc. Maar alles is enorm persoonlijk gericht. Er worden amper verwijzingen gemaakt naar wetenschappelijke artikelen of bepaalde onderzoeken, wat ik juist wel graag hoor over dit soort onderwerpen. Het thema wordt enkel besproken vanuit de eigen ervaring van de sprekers. Op zich niets mis mee, maar zelf heb ik gemerkt dat ik graag naar diepgaandere podcasts luister.

Onderstaande vijf afleveringen heb ik reeds geluisterd, maar wat toekomstige tracks betreft ga ik nog even afwegen welk thema het is etc. Het is een vlot luisterende podcast, maar ik ben er jammer genoeg niet volledig weg van omdat het redelijk oppervlakkig blijft.

Damn Honey

Aangezien ik erg actief ben in de boekenwereld, kwam ik het boek Damn Honey tegen van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen. Ik kocht het boek niet maar besloot wel de podcast te luisteren omdat ik een klein vermoeden had, dat daar ik meer uit zou halen dan uit het boek. Ondertussen las ik reeds het boek, waar ik niet zo heel weg van was, maar vind ik de podcast wél echt een meerwaarde. Damn Honey wordt beschreven als: De podcast over alles waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen.

En wanneer je de podcast beluisterd dan merk je dat bovenstaande samenvatting eigenlijk erg accuraat is. Damn Honey is een enorm interessante feministische podcast. Vanaf de eerste minuut leer je meteen bij over bepaalde onderwerpen, en dat is soms wel nodig in onze maatschappij. Deze podcast gaat geen enkel thema uit de weg en laat niets onbesproken. Heel erg interessant, zeker in combinatie met het enthousiasme van de sprekers. Mijn favoriet onderdeel van elke aflevering? Damn Honey YES or Damn Honey NO. Iedere aflevering worden er enkele ervaringen aangehaald waarin ze bijvoorbeeld zelf behoorlijk de mist in zijn gegaan wat feminisme betreft. Ik betrapte mijzelf ook een aantal keren toen bepaalde statements werden aangegaan en dat zet je ogen wel open.

Er staan al heel wat afleveringen online maar dat is ook het voordeel van podcasts: je kiest zelf welke thema’s en afleveringen je interesseren en je hoeft niet alles in volgorde te luisteren. Bij deze podcast luister ik wel alles, maar weet gewoon dat dit in principe niet hoeft.

Klik hier om de podcast te beluisteren.

Elkedagvakantie.be

Elke dag vakantie is een podcast van Eva Daeleman en haar man Stijn Heymans. De podcast wordt als volgt beschreven: een podcast over de bochten van het leven en hoe dat ons kan verrijken. Eerlijk, ontwapenend en vooral niet té serieus.

Want het leven is te kort om af te tellen naar het weekend.

Alhoewel ik in het begin redelijk sceptisch was over deze podcast, moet ik zeggen dat er toch heel wat rake stukken in te vinden zijn. Met hun podcast willen ze eigenlijk terug naar de essentie van het leven. Ze willen een inspiratiebron zijn voor anderen en duidelijk maken dat het leven uit meer bestaat dan werken en rekeningen betalen. Ik luisterde nog maar een vijftal afleveringen maar ik moet zeggen dat ik erg benieuwd ben hoe de podcast verder zal evolueren. Ik las laatst een artikel dat seizoen twee reeds een heel ingrijpende start maakt, dus ik ben zeker nog van plan om verder te luisteren naar deze podcast.


Luister jij vaak podcasts?

Reageer met Facebook

3 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge