Ontspanning

Boekenliefde: wat ik (ver)kocht, kreeg en las in mei 2020

In 2020 nam ik mij voor om meer boeken uit eigen kast te lezen. Ik vind het echt heel leuk om er persoonlijke challenge van te maken dit jaar! Benieuwd hoe mijn leesmaand was in mei?

Alhoewel ik in mei best veel boeken las, voelde het toch aan alsof ik helemaal niets las. Naar mijn gevoel kon ik op bepaalde dagen echt veel meer lezen dan ik effectief deed, plus raakte ik voor enkele dagen geen enkel boek aan + luisterde ik geen enkel luisterboek. En geloof mij, dat is echt niet mijn gewoonte. Daarom was ik enorm verbaasd dat ik er nog steeds in slaagde om 15 boeken te lezen. Mij hoor je niet klagen, maar het voelde echt aan als een vreemde leesmaand!


Wat ik kocht

Een tijdje geleden hield ik mijzelf voor om slechts twee fysieke exemplaren per maand aan te kopen. Dit om mijn fysieke to be read-pile in toom te houden. Dit is mij deze maand terug gelukt want ik kocht exact twee boeken waarvan één met een boekenbon:

Als eerste kocht ik The Betrothed van Kiera Cass. Ik koos voor de Engelse paperback aangezien ik The Selection-serie ook als Engelse paperback heb. The Betrothed is dus een nieuwe duologie van Kiera Cass. Kiera Cass schreef onder andere de beroemde Selectie-serie en The Siren. Het is een hele tijd geleden dat er nog een boek uitgegeven werd van Kiera Cass, dus ik was enorm benieuwd naar wat The Betrothed zou brengen. Mijn recensie staat voorlopig nog niet online maar ik kan je wel al zeggen dat ik na het lezen meteen spijt had van mijn aankoop. The Betrothed was absoluut niet mijn boek. Mijn volledige recensie staat voorlopig nog niet online maar je kan wel reeds een minirecensie terugvinden op Goodreads door hier te klikken. The Betrothed is vertaald naar De Beminde bij Best of YA!

Het tweede boek dat ik aankocht was De Ijzige verloofde van Christelle Dabos. Ik kocht dit boek gedeeltelijk met een boekenbon die ik won via de instagram-pagina van The Confession of a Booknerd. Ik lees bijna alleen maar goede recensies over dit boek, dus de verwachtingen liggen hoog bij dit boek. Ik hoop hem in juni of juli te lezen!

Voorlopig vind ik het voor mijzelf een erg goed systeem om slechts twee fysieke exemplaren per maand te kopen. Dit zodat de ongelezen stapel niet blijft stijgen. Onlangs las ik een artikel over een boekenbudget en dat klinkt dan ook weer interessant zodat als er ergens een uitverkoop is, of als ik een lading e-books koop, dan kan ik deze ook meerekenen en blijf je niet beperkt bij twee exemplaren per maand. Het is iets om over na te denken alvast. Maar voorlopig hou ik het bij maximum twee zelf aangekochte fysieke exemplaren per maand.


Wat ik kreeg

Deze maand kreeg ik één recensie-exemplaar toegestuurd. En wat voor een! Het is de langverwachte prequel van De Hongerspelen a.k.a. The Hungergames. De ballade van slangen en zangvogels vertelt het verhaal van 18-jarige Coriolanus Snow a.k.a. President Snow uit de originele trilogie. We lezen vanuit het perspectief van Snow als jongvolwassene tijdens de 10e Hongerspelen. Ondertussen heb ik het boek reeds uit, mijn recensie komt woensdag 10/06 online, maar ik kan jullie wel reeds meegeven dat ik gemende gevoelens had bij dit boek. Ik geef de referenties naar de originele trilogie de volle vijf sterren, maar het verhaal van Snow was twijfelachtig voor mij. Jammer!

Bedankt Uitgeverij Lannoo!

Wat ik verkocht

Niets. Maar ik heb wel nog een aantal boeken te koop staan. Misschien moet ik daar eens werk van maken, of eventueel weggeven aan een schoolbieb. We zullen zien!


Wat ik las

In mei 2020 las ik 15 boeken, wat de teller van 2020 momenteel op 85 doet staan. Normaal lees ik dit aantal slechts op een volledig jaar dus ik heb geen idee wat er gebeurd is in 2020. Zelf heb ik ook het gevoel dat ik niet ieder vrij moment besteed aan lezen, dus mijn reading challenge gaat wel erg gemakkelijk dit jaar. Ik moet hier wel bij zeggen: ik hou enorm van lezen, het is een grote hobby van mij en het helpt mij enorm tijdens bepaalde momenten. Ik ben ook een grote voorstander van kwaliteit boven kwantiteit! Dus staar je vooral niet blind op mijn aantal en vergeet niet om te genieten van wat je leest. Want dat is het allerbelangrijkste.


Mijn favoriet van deze maand was Verity van Colleen Hoover! Het is een New Adult Thriller en is vertaald naar De waarheid bij Zomer&Keuning.

De spannende NA-thriller ‘De waarheid’ van Colleen Hoover gaat over schrijfster Lowen. Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden? ‘De waarheid’ is duister, spannend en immens verslavend: een echte Hoover.

Wie van ieder gelezen boek een minirecensie wil lezen, kan mij volgen op Goodreads door hier te klikken.Je vindt er onder andere ook mijn fysieke TBR terug.


Wrap-up statistieken | Mei 2020

In mijn statistieken tel ik e-books niet mee.

+ 3 fysieke exemplaren (= 2 gekocht, 1 gekregen)

– 0 verkochte boeken

-15 gelezen boeken waarvan 8 uit eigen kast en 1 re-read.

Totaal aantal boeken mei 2020: 342 fysieke exemplaren waarvan 209 gelezen, 133 ongelezen.

Om te vergelijken met vorige maand: 339 fysieke exemplaren waarvan 201 gelezen, 138 ongelezen.

Mijn fysieke nog-te-lezen-stapel blijft dalen, dus daar ben ik erg blij mee!

Heb jij een boekenbudget?

Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads
Reageer met Facebook

6 Comments

 • Samantha Scherps

  Wauw, mooie maand! Ik ben alvast benieuwd naar jouw recensie van De ballade van Slangen en zangvogels!
  Zo’n boekenbudget zou wel eens iets voor mij kunnen zijn! mijn TBR loopt de laatste tijd ook een beetje uit de hand… Oeps! Bij mij komt dat ook wel door de vele recensie-exemplaren, deze maand waren dat er bijvoorbeeld 11!
  Samantha Scherps onlangs geplaatst…Mijn boekenmaand meiMy Profile

 • zwartraafje

  Wat een fijne leesmaand. Leuk dat je zoveel kon lezen en op die manier er voor zorgde dat jouw tbr én die van mij vrijwel identiek zijn. 🙂
  Ik werk al vrij lang met een boekenbudget. Ongeveer tien jaar gok ik. Maar het zou ook meer kunnen zijn. Het budget bestaat uit geld dat ik
  voor kerst of mijn verjaardag cadeau krijg en het geld dat ik er eventueel aan kan toevoegen door boeken te verkopen. Voor mij werkt deze
  methode heel goed en ze zorgt er voor dat ik me niet schuldig voel over wat ik koop. Zelfs die grote tbr kan niet voor schuldigevoelens zorgen
  vermits ik hem sponsor met geld dat ik gekregen heb en ik al die boeken uiteraard ooit allemaal een keer gelezen ga hebben. 😉

  • Céline

   Oh wauw. Dat is slim haha! Wij hebben een onuitgesproken regel dat we nooit geld aan elkaar geven voor verjaardagen. Enkel ‘echte’ cadeau’s. Dus ik vrees dat ik niet veel boeken zou kunnen kopen met jouw methode haha. Maar is wel een erg goed systeem zo! Zo had ik het nog nooit bekeken eerlijk gezegd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge