Ontspanning

Boekenliefde: wat ik (ver)kocht, kreeg en las in juni 2020

In 2020 nam ik mij voor om meer boeken uit eigen kast te lezen. Ik vind het echt heel leuk om er persoonlijke challenge van te maken dit jaar! Benieuwd hoe mijn leesmaand was in juni?

Misschien had je het al gemerkt aan mijn sociale media of de weinige activiteit op mijn blog: ik kon niet meer inloggen op mijn website en kon dus ook geen artikelen publiceren. BUT GUESS WHO’S BACK. En net op tijd voor mijn wrap-up artikel van juni? Als dat geen perfecte timing is. Na heel wat heen en weer gemail naar mijn hosting is het eindelijk opgelost, en hopelijk voorgoed! Dus laat ons maar snel overgaan naar mijn wrap-up van juni!


Wat ik kocht

Een tijdje geleden stelde ik voor mijzelf een limiet op van twee boeken per maand, die ik zou mogen kopen. Deze maand ging ik daar ietsjes over. Ik kocht er vijf, en het was sterker dan mijzelf.

Als eerste kocht ik De regen is warm van Joke Benoot. Een tijdje geleden hoorde ik de auteur vertellen over haar boek tijdens een lezing. Ik raakte enorm geïntrigeerd maar twijfelde enorm of ik het boek wel of niet zou kopen. Achteraf had ik dan spijt dat ik geen gesigneerd exemplaar gekocht had. Dus toen ik tijdens een dagje Brugge een gesigneerd exemplaar in de rekken zag liggen, tja. Toen kon ik er uiteraard niet aan weerstaan. De regen is warm is een verhaal over een wereld waar kinderen opgroeien die geen thuis hebben, maar een tehuis. Het lijkt mij een zeer aangrijpende Young Adult, dus ik hoop hem in juli zeker te lezen.

Daarnaast kocht ik ook nog Opstand van Marissa Meyer. Dit is de tweede graphic novel in de Lunar Chronicles-reeks. American Royals van Katherine McGee op aanraden van Kindnessreads en tot slot Koud als sneeuw van Gena Showalter, een YA-hervertelling van Sneeuwwitje. Ook kocht ik nog tweedehands Schuld van Lauren Kate over. Ik had dit boek nog te kort, uit puur jeugdsentiment.

Op 27/06 werd er terug een leesclub georganiseerd in hartje Brugge, dus kocht ik meteen 3 boeken onder het mom ‘Steun de lokale boekhandel in deze moeilijke tijden’. Dus voor juni maakte ik een uitzondering 😉 De leesclub stond helemaal in het teken van ‘De ballade van slangen en zangvogels’. Mijn recensie van dit boek kan je lezen door hier te klikken.


Wat ik kreeg

In juni kreeg ik twee boeken. Het eerste boek is Zullen we het liefde noemen van Tine Bergen. De auteur vroeg mij om mee te doen aan de blogtour en aangezien ik erg genoten heb van haar eerdere serie Het College,kon ik dit boek zeker niet weerstaan. Zullen we het liefde noemen is een psychologische thriller en mijn bijdrage aan de blogtour komt online op 03/07 (aanstaande vrijdag).

Daarnaast ‘kocht’ ik nog De samenspraak van vogels van Ransom Riggs met een boekenbon die ik mocht spenderen van Dear Booknerd Bookclub. Ik won hem eind vorig jaar tijdens een quiz, maar door de semi-lockdown raakte ik maar niet in Brugge om de bon te spenderen.


Wat ik verkocht

Ik verkocht geen boek, maar gaf er wel heel wat weg aan een schoolbieb uit de buurt. Dit waren boeken die ik al een hele tijd uit mijn collectie aan de kant had gelegd en die dus eindelijk een tweede thuis krijgen. Daarnaast gaf ik daarbovenop nog eentje weg uit mijn persoonlijke collectie (de denkbeeldige vriend van Stephen Chbosky).


Wat ik las

Vorige maand vertelde ik jullie dat ik een leesdip zat en toen las ik alsnog 15 boeken. Deze maand zat ik écht in een leesdip en las ik slechts 8 boeken. Op zich is dit nog steeds veel, maar als je mijn vorige leesmaanden bekijkt is dit best laag. Het was ook een erg drukke en vermoeiende maand, dus op zich weet ik wel van waar dit komt. Ik zit er ook niet mee in aangezien ik nog steeds een grote voorstander ben van kwaliteit boven kwantiteit.

Mijn favoriet van deze maand was absoluut You should see me in a crown van Leah Johnson (niet vertaald). Alhoewel Clap when you land van Elizabeth Acevedo enorm dichtbij kwam. Laat ons zeggen dat het een gelijkstand was 😉

Becky Albertalli meets Jenny Han in a smart, hilarious, black girl magic, own voices rom-com by fantastic debut talent, Leah Johnson.Liz has always believed she’s too black, too poor, too awkward to shine in her small, rich, prom-obsessed town. But Liz has an escape plan to attend an uber-elite college, play in their world-famous orchestra, and become a doctor. But when the financial aid she was counting on unexpectedly falls through, Liz’s plans come crashing down . . . until she’s reminded of her school’s scholarship for prom king and queen. There’s nothing Liz wants to do less than endure a gauntlet of social media trolls, catty competitors, and humiliating public events, but despite her devastating fear of the spotlight she’s willing to do whatever it takes to get to college. The only thing that makes it halfway bearable is the new girl in school, Mack. She’s smart, funny, and just as much of an outsider as Liz. But Mack is also in the running for queen. Will falling for the competition keep Liz from her dreams . . . or make them come true?

Wie van ieder gelezen boek een minirecensie wil lezen, kan mij volgen op Goodreads door hier te klikken.Je vindt er onder andere ook mijn fysieke TBR terug.


Wrap-up statistieken | Juni 2020

In mijn statistieken tel ik e-books niet mee.

+ 7 fysieke exemplaren (= 5 gekocht, 2 gekregen)

– 1 verkochte/weggegeven boeken

– 8 gelezen boeken waarvan 3 uit eigen kast

Totaal aantal boeken mei 2020: 348 fysieke exemplaren waarvan 212 gelezen, 136 ongelezen.

Om te vergelijken met vorige maand: 342 fysieke exemplaren waarvan 209 gelezen, 133 ongelezen.

Doordat dit een niet zo goede leesmaand was en ik toch zeven nieuwe exemplaren kon toevoegen aan mijn collectie, was dit te verwachten dat mijn ongelezen stapel zou groeien. Ik hoop hier in juli verandering in te maken en toch aan 125 te raken. We zullen zien wat juli zal brengen! Ik hoop alleszins nog wat boeken uit mijn BLM-leeslijst te lezen, met meer specifiek wat non-fictie.

Wat hoop jij te lezen in juli?

Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads
Reageer met Facebook

7 Comments

 • zwartraafje

  Die foto is super leuk en nodigt echt uit om je voorbeeld op te volgen en zelf ook buiten tegen een boom te gaan lezen. Ik vrees alleen dat mijn rug het daar niet mee eens zou zijn. 🙂 Bij mij is het aantal gelezen boeken per maand behoorlijk lager ten opzichte van vroeger. Tegenwoordig ben ik al heel blij indien ik 7 boeken kan lezen. Tja, lezen gaat nu eenmaal niet zo handig indien je lichaam graag voor afleiding zorgt hé. Vroeger kan ik dat precies allemaal beter uitsluiten maar hoe meer last ik heb van pijnklachten hoe sneller ik afgeleid wordt door allerlei zaken. Desondanks leek het er even op dat ik een voorsprong aan het maken was ten op zichte van jou wat onze TBR betreft. Ik kocht immers geen enkel boek in juni en las op één boek na allemaal eigen exemplaren. Maar toen was het dus mijn verjaardag en kreeg ik nieuw leesvoer cadeau waardoor ik momenteel weer net op 130 sta. 🙂

  • Céline

   Leuk wistjedatje: deze positie zat enorm ongemakkelijk en is dus niet aan te raden! ? Wanneer ik pijn heb en mijzelf wil afleiden luister ik een audioboek. Dit helpt mij enorm! Misschien ook iets voor jou? Het helpt mij ook om in slaap te vallen aangezien dat de laatste tijd wel een probleem is.

   Ik kocht veel te veel boeken deze maand en las er te weinig dus zo staan we inderdaad niet meer gelijk. Ik hoop eind deze maand terug onder de 130 te raken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge