Ontspanning

Zomerse wrap-up (juli & augustus 2020) | Boekenliefde

Deze wrap-up is ietsjes anders dan jullie van mij gewoon zijn, maar doordat mijn wrap-up van juli nog niet verschenen is, leek het mij wel handig om de twee maanden samen te nemen. Laten we dus maar van start gaan: hieronder lees je wat ik (ver)kocht, kreeg en las afgelopen zomer!

Ik moet toegeven dat ik de afgelopen twee maanden niet zodanig veel las. Of toch niet zoals ik deed in de eerste helft van 2020. Zelf was ik er niet echt van bewust maar toen ik deze wrap-up samenstelde viel het toch op. Er was een kleine readingslump aanwezig door persoonlijke zaken, en dat reflecteert meteen in je leesgewoontes. Zelf zit ik er niet zo mee, eerlijk gezegd. Ik heb genoten van de momenten waarop ik juist wel gelezen heb, en mijn leesdoel heb ik voor 2020 reeds meer dan dubbel binnengehaald, dus voor mij hoeft het niet per se dat ik steeds 15 boeken per maand lees. We zullen wel zien wat de rest van 2020 nog brengt!

Wat ik kocht

Als eerste kocht ik Rood, Wit en Koningsblauw van Casey McQuiston. Uitgeverij Zomer & Keuning stelde een exemplaar ter beschikking voor een (ondertussen afgelopen) winactie op Instagram, en omdat het exemplaar en de fanart er zo mooi uitzagen, kon ik niet anders dan zelf ook een exemplaar te kopen! Daarnaast was de release op mijn verjaardag, dus laat ons zeggen dat het meant to be was.

In juli kocht ik voor een klein prijsje de volledige Scythe-trilogie van Neal Shusterman. Eerder las ik reeds Dor van onder andere deze auteur, en daar was ik best lyrisch over de vindingrijkheid en de schrijfstijl. Dus toen ik deze trilogie zag voorbijkomen, moest ik deze gewoon hebben.

Ook bracht ik in juli een half dagje door in Maastricht waardoor ik niet anders kon dan in Dominicanen een boek kopen. Dit werd uiteindelijk The Near Witch van V.E. Schwab. De sprayed edges zijn zo mooi, plus De Kleuren van Magie-serie vond ik echt geweldig. Al hoorde ik ondertussen reeds veel recensies dat The Near Witch toch niet zo goed blijkt te zijn, waardoor ik nu spijt heb dat ik mij weer liet verleiden door de mooie vormgeving. We zullen zien, ik ben alsnog benieuwd naar het verhaal!

Klik hier voor mijn recensie van Dor, De kleuren van magie, De kleuren van schaduw en/of De kleuren van licht.


Wat ik kreeg

Ik kreeg deze maand een aantal (onverwachte) (recensie)exemplaren toegestuurd zoals Tot onze wegen scheiden van Emma Anna, Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson, De achtbaantester van Nancy Olthoff, de nieuwe uitgaves van Twilight + Midnight Sun, Dit is ons verhaal van Ashley Elston, Wat zou Martin doen? van Nic Stone en tot slot Liefde van A tot Z van S.K. Ali.

Ook kreeg ik nog Blijf nog even van Marloes Otten als een laat verjaardagscadeautje!

Een hele boterham maar kort gezegd: het meest benieuwd ben ik naar Liefde van A tot Z aangezien Multiple Sclerose een groot onderdeel is van het verhaal. Voor de rest heb ik reeds heel wat gelezen van bovenstaande boeken, wat best uitzonderlijk is haha. Ik moet enkel nog Midnight Sun lezen, Tot onze wegen scheiden (ben ik bezig), Blijf nog even en Liefde van A tot Z!

Klik hier voor mijn recensie van Wat zou Martin doen? van Nic Stone.


Wat ik verkocht

Afgelopen zomer hield ik ook weer wat kuis in mijn boekenkast, en plaatste ik een aantal boeken te koop op Vinted. Ik moet zeggen dat ik het persoonlijk niet zo handig vind om te verkopen via Vinted.. Er kwamen heel wat reacties maar steeds botste ik op problemen met de verzendmethode en de biedingen en het werd allemaal wat onoverzichtelijk. Ik heb nog een aantal boeken te koop staan, alleen zoek ik nog een geschikt platform om ze te verkopen. Mocht je een lijstje willen van wat ik verkoop (20 stuks), stuur gerust een berichtje. Of als je een tip hebt voor een geschikt platform, laat het gerust weten in de reacties.

Ik houd echt van orde en doordat er in principe geen enkel boek meer in kast past, maak ik geregeld plaats voor nieuwe boeken door andere te verkopen die ik ofwel niet meer opnieuw zal lezen, toch niet zo goed vond en ga zo maar door. Ik koop ook meer en meer e-bookexemplaren, dus dat helpt ook enorm.


Wat ik las

En dan nu het meest interessante gedeelte: wat ik las de afgelopen twee maand. Of dat vind ik toch het meest interessante van wrap-ups. In juli en augustus samen las ik 17 boeken. Meer dan de helft hiervan las ik in juli.

Mijn favoriet van bovenstaande boeken is absoluut SLAY van Brittney Morris.

By day, seventeen-year-old Kiera Johnson is an honors student, a math tutor, and one of the only Black kids at Jefferson Academy. But at home, she joins hundreds of thousands of Black gamers who duel worldwide as Nubian personas in the secret multiplayer online role-playing card game, SLAY. No one knows Kiera is the game developer, not her friends, her family, not even her boyfriend, Malcolm, who believes video games are partially responsible for the &;downfall of the Black man. But when a teen in Kansas City is murdered over a dispute in the SLAY world, news of the game reaches mainstream media, and SLAY is labeled a racist, exclusionist, violent hub for thugs and criminals. Even worse, an anonymous troll infiltrates the game, threatening to sue Kiera for &;anti-white discrimination. Driven to save the only world in which she can be herself, Kiera must preserve her secret identity and harness what it means to be unapologetically Black in a world intimidated by Blackness. But can she protect her game without losing herself in the process?

Wie van ieder gelezen boek een minirecensie wil lezen, kan mij volgen op Goodreads door hier te klikken.Je vindt er onder andere ook mijn fysieke TBR terug.


Wrap-up statistieken | juli en augustus 2020

In mijn statistieken tel ik e-books niet mee.

+ 17 fysieke exemplaren (= 5 gekocht, 11 gekregen)

– 20 verkochte/weggegeven boeken

– 17 gelezen boeken waarvan 10 uit eigen kast (waarvan 2 rereads)

Totaal aantal boeken juli/augustus 2020: 345 fysieke exemplaren waarvan 213 gelezen, 132 ongelezen.

Om te vergelijken met vorige maand: 348 fysieke exemplaren waarvan 212 gelezen, 136 ongelezen.


Wat was jouw favoriet van de voorbije zomermaanden?

Reageer met Facebook

4 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge