Ontspanning

Zomerburen: the making of + exclusieve inkijk! | Rianne Robben debuteert bij Blossom Books

Rianne Robben debuteert op 23/09 (nog 2 dagen!) bij Blossom Books. En als ik de proeflezers en vroege recensenten mag geloven, wordt Zomerburen een verhaal dat de boekenmarkt van Vlaamse/Nederlandstalige bodem wel eens op zijn kop kan zetten.

Wanneer je deze blogpost geopend hebt, vermoed ik dat je net als ik, ook erg benieuwd bent naar Zomerburen. Zomerburen werd geschreven door Rianne Robben en speelt zich af in Drenthe. Het boek gaat over Olivia, wiens toekomst praktisch helemaal vast staat. Ze gaat Nederlands studeren en samenwonen met haar vriend Niels. Maar wanneer Niels in de zomervakantie op zijn eentje naar Australië vertrekt, brengt Olivia de zomer door bij haar grootouders in Drenthe. Wanneer ze meer en meer steun vindt bij het buurmeisje Ilse, merkt Olivia dat ze steeds meer opfleurt. En daar begint het verhaal van Zomerburen.

Tien wist-je-datjes over Zomerburen

Zomerburen the making of: tien wist-je-datjes. Ben je al benieuwd … ?


Wist je dat Rianne, net als hoofdpersonage Olivia, dyslexie heeft en te horen kreeg dat ze beter geen Rechten of Nederlands kon studeren? Vorig jaar rondde ze haar bachelor rechtenstudie af.

Wist je dat Zomerburen zich afspeelt in de Nederlandse provincie Drenthe omdat Rianne daar zelf ook vandaan komt en net als Ilse opgroeide op een boerderij.

Wist je dat Rianne samenwerkte met Vlaamse lezers om het taalgebruik in het boek zo inclusief mogelijk te maken? En dat ze daarnaast ook bewust bezig was met validistisch taalgebruik en sensitiviteitlezers?

Wist je dat Ilse eerst Lotte heette, maar dat Rianne het aanpaste omdat de (oud-)redacteur van Blossom Books ook Lotte heet.

Wist je dat Zomerburen verschillende andere titels heeft gehad zoals ‘Buurmeisje(s)’ en ‘Uiteindelijk liegen onze hersenen ook’.

Wist je dat de auteurs en boeken die Ilse in het boek noemt (Steeds verder weg, This time will be different, Kraai en Koninkrijk én Wilder Girls) ook allemaal favorieten zijn van Rianne.

Wist je dat je alle plekken in het boek kunt bezoeken behalve Nederermerscheen, je kunt dus ook, net als Olivia en Ilse, fietsen door het Bargerveen.

Wist je dat Zomerburen verschijnt op bi visibility day, zes dagen na Riannes 22ste verjaardag.

Wist je dat Rianne vrijwel al het herschrijfwerk deed terwijl ze als au pair in Australië werkte (waar ze nu nog steeds is!).

Wist je dat Rianne de eerste drie hoofdstukken in een opwelling opstuurde in het midden van de nacht na het lezen van een recensie van ‘De eigenzinnigheden van Leah Burke,’ geschreven door Becky Albertalli.


Wist je dat … ?

… Ik ook nog een exclusieve inkijk mag publiceren voor jullie? Ik mag namelijk vijf! quotes tonen aan jullie, om jullie nog meer benieuwd te maken naar de release. Ik weet nu al dat Zomerburen iedere cent waard zal zijn!

‘Vertel eens, wat is de meest hetero opmerking die ik kan maken?’


‘Je bent nu toch in Drenthe? Is dat niet één grote bult koeienmest met een paar huisjes erop?’


‘Er waren maar twee dingen in haar hele leven waar ze niet over getwijfeld had toen ze haar diploma in ontvangst nam: haar studiekeuze en haar geaardheid. Ze was nog maar een paar weken verder en nu twijfelde ze over beide.


‘Hoeveel ellende is een verliefdheid waard?’


‘Maar ze durfde het niet met haar dyslexie… Zoveel mensen hadden tegen haar gezegd dat ze het niet zou kunnen en… wat als ze gelijk hadden? Wat als ze faalde?’


Foto van de Twitterpagina van Rianne @rmcrobben

Ik ben alvast benieuwd geworden naar Zomerburen! Hopelijk jij ook? Er is namelijk een erg leuke pre-orderactie aan de gang!

Wie kan aantonen Zomerburen gepre-orderd te hebben (via eender welk kanaal) krijgt een extra scène + digital artwork van Zomerburen toegestuurd (gemaakt door Rima Orie)! Drie mensen krijgen daarnaast deze artwork gedrukt toegestuurd! Ook een Zomerburen bladwijzer gemaakt door Anne a.k.a. Acresseler kan je winnen!

Meedoen kan tot 01/10/2020! Je kan het bewijs van je (eventueel online) aankoop via sociale media doorsturen naar Rianne! Dit via Instagram, Facebook, mail, Twitter…. Desnoods via postduif naar Australië, alles kan. Veel succes!

Ga jij Zomerburen lezen?

Reageer met Facebook

3 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge