Ontspanning

September wrap up | Boekenliefde

In 2020 nam ik mij voor om meer boeken uit eigen kast te lezen. Ik vind het echt heel leuk om er persoonlijke challenge van te maken dit jaar! Benieuwd hoe mijn leesstatistieken waren in september?

Net zoals de vorige maanden las ik niet zo heel veel in vergelijking met de eerste helft van 2020, maar ik moet zeggen dat ik de leesflow terug te pakken krijg! Laat ons maar meteen van start gaan!


Wat ik kocht

Een tijdje geleden stelde ik voor mijzelf een limiet op van twee boeken per maand, die ik zou mogen kopen. Deze maand ging dat verrassend goed, want ik kocht slechts één boek.

Huis van aarde en bloed van Sarah J Maas, het eerste deel in de Crescent City-reeks. Op een of andere manier heb ik een klein voorgevoel om terug teleurgesteld te zijn na het lezen van een Sarah J Maas-boek (nu maak ik mij waarschijnlijk erg populair bij sommigen, ehem), maar hij lag in een uitverkoop voor zes euro, dus dat was wel een mooi buitenkansje. Het is het proberen waard! Het is ook een boek gericht naar volwassenen, dus misschien ligt deze stijl mij meer bij deze auteur. Ik laat het jullie (ooit) weten!


Wat ik kreeg

In september kreeg ik maar liefst 7 boeken! Eigenlijk 8 want vorige maand vergat ik eentje op te noemen!

Als eerste: het boek dat ik in de vorige wrap-up vergeten op te noemen ben, en dus nu wat extra aandacht verdiend: Only Mostly Devasted van Sophie Gonzales, cadeau gekregen voor mijn verjaardag van Lisa, @kindnessreads. Ik had Only Mostly eerder dit jaar reeds geluisterd via Scribd en het was echt een van de betere contemporary’s die ik dit jaar reeds las. Het is zeker een boek dat ik volgend jaar wil herlezen in paperbackvorm. Het is een LGBTQ+ hervertelling van Grease in een soort coming-of-age contemporary. Een aanrader! Wie triggerwarnings wenst, kan hier doorklikken naar mijn goodreadspagina.

Daarnaast kreeg ik ook wat exemplaren toegestuurd van uitgeverijen en een facebookgroep: Vervlogen van Shelena Shorts, Liefde van A tot Z van S.K. Ali, Tot onze wegen scheiden van Emma Anna en Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson.

En last but not least kreeg ik ook nog van boekenvriendin Eva twee boeken cadeau voor mijn verjaardag in juli. Namelijk de midprice-editie van Duizend hoog van Katharine McGee en The voting booth van Brandy Colbert. Ik ben héél erg benieuwd naar The voting booth trouwens, dus ik hoop deze te lezen in oktober!

Dit is echt de laatste keer dat ik mijn verjaardag ga benoemen in deze blogpost, MAAR: ik kreeg toen ook nog een boekenbon cadeau en daar ‘kocht’ ik deze maand Bevrijd van Amy McCullogh mee. Dit is het tweede deel in de Jinxed-serie! De rest van het bedrag op de bon spaar ik op voor een andere maand. SHOCKING.


Wat ik verkocht

Ik verkocht redelijk wat boeken, maar deze had ik reeds beschreven in mijn vorige wrap-up, waardoor deze nu niet mee tellen.


Wat ik las

Ik las niet zodanig veel in vergelijking met de eerste helft van 2020, maar ik las toch 6 boeken, 2 graphic novels en een novelle!

Ik heb niet veel boeken gelezen, maar wel een aantal 4- 5* sterren boeken. Een favoriet voor deze maand is dus moeilijk te bepalen. Maar dan denk ik toch voor Moordgids voor lieve meisjes te gaan! Alhoewel Liefde van A tot Z héél erg in de buurt komt!

*Klik hier om mijn recensie van Van Slag van Suzanne Peters te lezen.

*Klik hier om mijn recensie van Tot onze wegen scheiden van Emma Anna te lezen.

*Klik hier om mijn recensie van Moordgids voor lieve meisjes te lezen.


Wrap-up statistieken | september 2020

In mijn statistieken tel ik e-books niet mee.

+ 9 fysieke exemplaren (= 1 gekocht, 8 gekregen)

– 9 gelezen boeken waarvan 6 uit eigen kast (waarvan 1 reread)

Totaal aantal boeken september 2020: 353 fysieke exemplaren waarvan 223 gelezen, 130 ongelezen

Om te vergelijken met vorige maand: 345 fysieke exemplaren waarvan 213 gelezen, 132 ongelezen.

Op zich ben ik slechts twee boeken gezakt in mijn tbr, aangezien ik toch heel wat fysieke exemplaren cadeau kreeg. Maar toch ben ik best blij met deze wrap-up. Ik hoop in oktober mijn ongelezen boeken toch onder de 125 te krijgen, maar dat zien we op het eind van deze maand wel weer.


Wat was jouw laatste boekenaankoop?

Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads
Reageer met Facebook

3 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge