Ontspanning

Dit is ons verhaal, een thriller met Riverdale-vibes | Ashley Elston

Toen de release van dit boek aangekondigd werd, was ik best verrast. Best of YA vertaalde namelijk eerder een contemporary van deze auteur, Ten Blind Dates. Ik was dus erg benieuwd naar deze release!

“Slechts een van ons heeft de trekker overgehaald, maar we hebben allemaal onze eigen rol in Grants dood gespeeld. Ze zullen sporen op zijn lichaam vinden die niet passen bij een jachtongeluk. Ze zullen sporen op ons vinden die daar ook niet horen. Wat er de afgelopen vierentwintig uur is gebeurd, biedt veel meer stof om over te praten dan wat er tijdens deze vroege jachtpartij is gebeurd.”

Laat ons allereerst beginnen met de cover. Hoe goed is deze gemaakt?! Het meest interessante aan de cover vind ik de dubbele titel. Op het eerste zicht lees je ‘Dit is ons verhaal’ maar wanneer je het dichter en beter bekijkt lees je ‘Dit is zijn verhaal’. Pluspunten voor Best of YA trouwens, want volgens mij heeft de originele cover deze twist niet? En dat zet al meteen de toon voor het boek. Het boek gaat namelijk over het zoeken naar de dader van de moord op Grant. Het boek wordt vergeleken met Riverdale en Thirtheen reasons why, alhoewel ik de link met 13RW niet echt meteen zie. En alhoewel ik niet meteen een Riverdale fan ben, zag ik wel meteen de connectie.

‘Dit is ons verhaal’ wordt verteld vanuit verschillende perspectieven: hoofdpersonage Kate, de moordenaar en verhoren tussen getuigen en verdachten. Aan de ene kant een heel erg toffe insteek, maar aan de andere kant was hoofdpersonage Kate erg subjectief waardoor je niet echt een algeheel beeld krijgt van de misdaad. Kate helpt het politiebureau, als bijbaantje, bij de misdaad maar daarnaast heeft ze ook nog eens een persoonlijke band met het slachtoffer en wordt ze enorm gedreven door haar emoties. We krijgen dus een beeld mee van de kant van de politie, maar enkel door Kates subjectieve ogen. En dat vond ik best jammer.

Het boek valt meteen met de deur in huis: moord. Ashley Elston weet je dus meteen mee te nemen in het verhaal, waardoor je telkens nieuwsgieriger en nieuwsgieriger wordt. Tijdens het verhaal wordt er enorm gefocust op vier mogelijke daders. Ergens hoop je dat er nog een bepaalde plottwist komt, maar ik moet zeggen dat ik best een teleurgesteld was in de anti-climax. Je leest namelijk halverwege wie van de vier het niet gedaan heeft, en dat is jammer voor de spanningsboog voor de tweede helft van het boek. Het einde had heel wat sterker gemogen naar mijn mening en ook de love interest had niet gehoeven voor mij.

In dit moordmysterie is niets wat het lijktNiemand weet wat er is gebeurd die ochtend in River Point. Vijf jongens gingen het bos in, vier kwamen er terug. Iedereen heeft een motief, maar niemand praat. Kates bijbaantje bij de plaatselijke assistent-officier van justitie is niet bepaald spannend, totdat haar baas op de grootste zaak wordt gezet die hun stadje ooit gekend heeft. Iedereen heeft het over de jongens van River Point. Er is bewijs dat de jongens schuldig zijn, maar de officier van justitie wil dat de zaak in de doofpot wordt gestopt. Hij heeft zijn functie namelijk te danken aan hun machtige families. 
Kate heeft zo haar eigen redenen om de zaak op te willen lossen en laat het hier niet bij zitten. Maar kan ze de geheimen van de jongens ontrafelen zonder haar eigen geheimen te onthullen? Terwijl Kate gevaarlijk dicht bij de waarheid komt, wordt duidelijk dat niemand is wie hij lijkt. Als Kate niet snel ontdekt wie de echte dader is, komen er levens op het spel te staan… inclusief dat van haarzelf.


Conclusie

Wanneer je van YA-moordmysteries houdt, dan is dit boek misschien wel voor jou. Het was een spannende YA-thriller, maar het is niet dat het boek mij omvergeblazen heeft. De ontknoping viel wat tegen, maar op zich blijft het spanningsgehalte tijdens dit boek erg hoog en heeft het toch een aantal plottwists. De meerdere POV’s maken dit boek interessant waardoor je steeds wilt verder lezen. De romantische kant van dit verhaal was zeker niet storend, maar voor mij persoonlijk voegde het niet meteen iets toe aan het verhaal. Ook de vertaling voelde voor mij op sommige momenten vreemd aan. Zoals het niet vertalen van het woord ‘hug’ en andere vreemde taalconstructies. Ik heb genoten van deze YA-thriller, maar ook niet meer dan dat. Ik denk dat dit boek een perfect opstapje is voor lezers die willen kennis maken met de YA-thrillerwereld.

Ik kijk naar mijn vrienden, die ik meer als mijn broers zie, en weet dat dit voor geen van ons goed zal aflopen.”


Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads

Ik wil Best of YA heel erg bedanken voor het opsturen van een (digitaal) recensie-exemplaar. Dit heeft mijn recensie op geen enkel vlak beïnvloedt. Meer informatie over mijn recensiebeleid vind je hier. Dit artikel bevat een aff.link.

Dit is ons verhaal

6.1

ALGEMEEN GEVOEL TIJDENS HET LEZEN

7.0/10

VERHAALOPBOUW + PLOT

6.0/10

KARAKTERONTWIKKELING

6.5/10

DIVERSITEIT EN INCLUSIVITEIT

5.0/10

Wat ik leuk vond

  • Meerdere POV's
  • Cover
  • Vlotte schrijfstijl

Wat ik minder leuk vond

  • Karakterontwikkeling mist wat diepgang
  • Niet zo'n heel verrassend plot
Reageer met Facebook

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge