Ontspanning

Momentum, een paranormale YA-serie | Shelena Shorts

Momentum heeft alle elementen om een succesvolle serie te worden. Spannend, mysterieus met een vleugje romantiek en paranormale vibes. Dit is wat ik een tijdje geleden schreef over het eerste deel. Nu heb ik ondertussen de eerste drie delen van deze serie gelezen, maar wat vond ik er nu van?

Ik kon niet zeggen dat ik helemaal in het lot geloofde, maar het idee dat ik die botsing met zijn auto kon toeschrijven aan iets anders dan mijn eigen stommiteit vond ik wel leuk.

Een tijdje geleden schreef ik een recensie over het eerste deel van deze serie. Onlangs gaf ik mij op voor de blogtour van het derde deel, Vervlogen, en besefte ik dat ik helemaal geen recensie online heb geplaatst van het tweede deel. Oeps. Hierbij dus een een recensie van de eerste drie delen van deze serie. De recensie van het eerste boek kan je met een gerust hart lezen, wat deel 2 en 3 betreft kan ik niet garanderen dat het geen spoilers bevat van de voorgaande delen.


Momentum

In Momentum volgen we het verhaal vanuit Sophie. Wanneer ze na een lunchafspraak met haar moeder wil wegrijden, ramt ze de peperdure auto van Weston. Via deze weg raken ze in contact met elkaar en mettertijd ontdekt Sophie dat Weston een verborgen kant heeft voor de rest van de wereld. Sophie gaat op onderzoek uit en komt heel wat te weten, zowel over Weston als over haarzelf. Momentum is het eerste deel in een trilogie. Het heeft alle elementen om een succesvolle trilogie te worden. Spannend, mysterieus met een vleugje romantiek en paranormale vibes.

Ik heb erg genoten van Momentum tot ik bepaalde elementen begon op te merken die wel erg gelijkaardig waren met Twilight van Stephenie Meyer. Ik heb in totaal wel een tiental gelijkenissen gevonden. Volgens mij is Shelena Shorts erg geïnspireerd geweest door Bella en Edward, dit kan echt niet anders. Hier onder kun je (optioneel) lezen welke scènes mij exact deden denken aan Twilight. Je kan er ook voor kiezen om de balk niet open te klikken, want spoilers zijn absoluut aanwezig!

Het leest erg vlot, het had verschillende plottwisten en niet te vergeten; een cliffhanger om u tegen te zeggen. Ondanks de opvallende Twilight-vergelijkenis heb ik erg van dit boek genoten. + het verhaal bevat geen liefdesdriehoek!


Gebroken

Ik moet zeggen dat ik na het lezen van het tweede deel, best een beetje verbaasd achter bleef. De magie van het eerste deel lijkt in Gebroken helemaal weg te zijn. De ‘spanning’ was ook pas te merken in de laatste 20 pagina’s en dat is echt een gemiste kans. Zeker na de cliffhanger van het eerste boek. Jammer!

Waar ik in het eerste deel opvallend veel gelijkenissen zag met Twilight, was dit in dit vervolgdeel veel minder. De personages begonnen op echt helemaal op zichzelf te staan, en daar hield ik wel van. De personages waren helemaal aan het openbloeien, en dat was wel leuk om te lezen.

Er gebeurd genoeg om het verhaal interessant en staande te houden, maar de spanningsboog van het eerste deel werd volledig naar beneden gehaald.


Vervlogen

Het derde deel in de serie, en niet het laatste deel vermoed ik, werd ook weer over een heel andere boeg gegooid. Het lijkt wel alsof Shelena Shorts met ieder deel een andere kant op wilt gaan. Het eerste deel was erg spannend telkens met de nodige plottwisten en cliffhangers, het tweede deel kwam erg traag op gang en werd er meer gefocust op karakterontwikkeling, terwijl in het derde deel het dan weer de zoetsappige en de romantische toer opgaat. De spanning was er ook wel, maar op een andere manier dan het eerste deel. Het zoetsappige kwam voor mij persoonlijk net iets té veel over. Andere personen zullen dit kunnen waarderen, maar voor mij was het net iets te veel van het goede.

Wat ik wel erg vermakelijk en verfrissend vond voor de serie, is dat we kennis maken met een nieuw personage. Zo krijgen we een andere insteek van het verhaal te zien, uitgezonderd van Wes en Sophie.

Ik moet eerlijk toegeven, het was niet mijn favoriete deel van de serie, maar doordat het einde redelijk open lijkt voor nieuwe avonturen, kan de auteur het misschien nog redden in de volgende delen. De boeken zijn prettig en spannend om te lezen, een leuk tussendoortje.

De herinneringen aan de voorgaande avond wilden niet verdwijnen. Ik herinnerde me het fladderende gevoel in mijn buik toen ik tegen zijn rug aan leunde. Ik voelde de warmte in mijn lijf toen ik mijn armen om hem heen sloeg. En toen voelde ik de zwaartekracht die mijn hart de duisternis in rukte.


Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads

Ik wil Dutch Venture Publishing heel erg bedanken voor het opsturen van een (digitaal) recensie-exemplaar. Dit heeft mijn recensie op geen enkel vlak beïnvloedt. Meer informatie over mijn recensiebeleid vind je hier. Dit artikel bevat een aff.link.

Reageer met Facebook

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge