Ontspanning

Oktober wrap-up | Boekenliefde

In 2020 nam ik mij voor om meer boeken uit eigen kast te lezen. Ik vind het echt heel leuk om er persoonlijke challenge van te maken dit jaar! Benieuwd hoe mijn leesstatistieken waren in oktober 2020?

Als je hier bent voor de meest schrikwekkende wrap-up en dus de vele aankopen, dan moet ik je helaas teleurstellen. Deze wrap-up wordt redelijk kort en bondig. Waarom? Ik kocht geen enkel boek, en kreeg er ook slechts één. Benieuwd?


Wat ik kocht

Zoals hierboven gezegd, kocht ik in oktober geen enkel boek. Niet omdat ik het niet wou, maar eerlijk gezegd wist ik echt niet wat kopen. Ik heb nog enorm veel ongelezen boeken in mijn boekenkast, ik ging ook langs bij de bibliotheek, sloot eenmalig een Kobo Plus abonnement aan (voor één maand) én luisterde naar boeken op Storytel. En zelfs met een ellenlange wishlist, wist ik eerlijk waar niet wat kopen. *Zegt ze terwijl ze haar online winkelmandje vult* Spoileralert: in november zal ik dus wel boeken toevoegen aan mijn kast.


Wat ik kreeg

In oktober kreeg ik één boek cadeau. Ik moet zeggen dat ik in oktober heel wat recensie-exemplaren geweigerd heb. Het waren vooral boeken welke ik zelf niet zou gekocht hebben, of eventueel in de bibliotheek zou gelezen hebben. Daarnaast ben ik blij dat ik eindelijk wat door mijn recensie-exemplaren heen ben, en kan lezen waar ik op dit moment zin in heb. Ik ben van plan om enkel maar recensie-exemplaren te aanvaarden als ik ze écht wil lezen en als ik ze een meerwaarde vind aan mijn boekenkast. In het begin aanvaardde ik heel wat recensie-exemplaren op hetzelfde moment, en ik moet zeggen dat het vaak best overweldigend was. Maar ik denk nu de perfecte balans gevonden te hebben.

Het boek waar ik deze maand voor koos was Tussen de beesten en wilde rozen van Ashley Poston. Ik had echt nog eens nood aan een goede fantasy en zeker eentje met fairytale-vibes. Ik ben er helemaal klaar voor!


Wat ik verkocht

Ik verkocht geen enkel boek deze maand, maar plaatste er ook geen te koop. Een logisch resultaat dus.


Wat ik las

In oktober las ik in totaal 11 boeken. Een resultaat waar ik best blij mee ben. Ik las ook heel wat 4 a 5-sterren boeken, dus oktober was wat lezen betreft, best goed!

Mijn favoriet van deze maand was sowieso Good Girl, bad blood van Holly Jackson. Dit is het vervolg op A Good Girls Guide To Murder en ik moet zeggen dat deze bijna net zo goed was! Deze wordt ook vertaald door uitgeverij Volt, dus dat is ook een leuk vooruitzicht!

Tot de favorieten van deze maand behoren ook: Felix ever after en It only happens in the movies! En Zomerburen komt ook wel in de buurt. Toch een aantal leuke boeken gelezen deze maand dus!

*Klik hier om mijn recensie van Moordgids voor lieve meisjes te lezen

*Klik hier om mijn recensie van de Momentum-serie te lezen

Wrap-up statistieken | oktober 2020

In mijn statistieken tel ik e-books niet mee.

+ 1 fysieke exemplaren

– 11 gelezen boeken waarvan 4 uit eigen kast.

Totaal aantal boeken oktober 2020: 354 fysieke exemplaren waarvan 227 gelezen, 127 ongelezen

Om te vergelijken met vorige maand: 353 fysieke exemplaren waarvan 223 gelezen, 130 ongelezen.

Ik ben deze maand toch al 3 boeken gedaald in de fysieke tbr! Een resultaat waar ik best blij mee ben! Hopelijk kan ik nog wat meer dalen voor 2021 er aan komt, want ja, deze zit er ook aan te komen.

Had jij een favoriet afgelopen maand?

Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads
Reageer met Facebook

2 Comments

  • zwartraafje

    Dat van die recensieboeken is heel herkenbaar. In het begin kreeg ik er heel veel maar durfde ik ook niet goed nee zeggen. Voeg daar nog wat boeken aan toe die me zomaar werden toegestuurd en die ik desondanks toch maar las en recenseerde en op de duur waren het er op een bepaald moment meer dan honderd op één jaar tijd. Dan kom je natuurlijk niet aan je eigen collectie toe. Een paar jaar terug ben ik daarom dat aantal drastisch beginnen terugschroeven en dat lagere aantal recensieboeken ligt me veel beter. Mocht het lezen nu ook nog eens wat vlotter willen gaan dan zou mijn tbr ongetwijfeld veel sneller zakken. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge