Waar ik ga

Instagram-wandelroute in hartje Kortrijk | Hotspot

Wandelen in eigen streek, een nieuwe hobby van velen sinds 2020. Ook ik probeer er af en toe eens op uit te gaan, wanneer mogelijk. En geef toe: de Instagram-wandelroute kon ik niet laten voorbijgaan.

De Instagram-route werd ontwikkeld door bekende vlogger en Kortrijkzaan Hannes Coudenys in samenwerking met Stad Kortrijk. Het is dé ideale manier om Kortrijk te leren kennen én er een Instagramwaardig kiekje aan over te houden. Ideaal! Al draait het niet allemaal rond dé perfecte foto, maar geef toe: het is leuk. Of je de streek nu reeds kent of helemaal nieuw bent in de stad: de Instagram-route is een leuke manier om de stad te doorwandelen.

Doorheen de stad bevinden zich verschillende Instawalls waar je voor kan poseren. De walls kun je zien als fotowanden. Ze bevinden zich verspreid over de stad in een straal van een goede 5km. De route van begin- tot eindpunt bedraagt namelijk 5,5km. Tijdens de wandeling kan je (wanneer het geen lockdown is) verschillende stoppunten vinden waar je gezellig iets kan drinken of eten. Ideaal voor een daguitstap. Maar zelfs wanneer, zoals nu, enkel take-away mogelijk is, is dat ook heel erg mooi meegenomen. Zo stopten wij bij conceptstore Malmo voor een take-away chococino en specuchoc. Perfect voor de iets koudere dagen.

Diksmuidekaai 2, 8500 Kortrijk

Het leuke aan de route is dat er niet enkel Instawalls te vinden zijn, maar ook gebouwen waar we anders nooit bij stil zouden staan. Wanneer je ergens op reis bent, en je graag foto’s neemt, dan vallen er meer zaken op vind ik. Tijdens de route merk je ook andere winkels op dan de standaard grotere ketens. De kleine ondernemers in Kortrijk krijgen ook een gezicht.

Via de website van Stad Kortrijk kan je de brochure downloaden en perfect volgen op je smartphone. Wij konden de straten en de walls vrij vlot vinden, maar dat is misschien omdat wij de stad vrij goed kennen. Wie liever een papieren versie heeft, kan deze ophalen bij de infobalie van winkelcentrum K (steenpoort 2) of thuis afprinten. De start van de route is op kleine wandelafstand hiervan, namelijk de Veemarkt. Het eindpunt van de route is dan weer in winkelcentrum K. De 25e en laatste stop, eindigt normaal in de Smile Safari. Een mini-tentoonstelling met nog meer Instagramwaardige ruimtes. Zelf hebben wij deze laatste stop niet gedaan omdat we niet wisten of het één open was, en twee: met de huidige omstandigheden liefst de activiteiten outdoor hielden. Maar maak de beslissing gerust voor jezelf! Ik ben zeker dat het de ervaring helemaal afmaakt, maar zelfs zonder deze stop is de route helemaal perfect. Het is trouwens een pop-up dus bekijk zeker de website voor de actuele openingsuren! Het is een kleine impressie van de grotere expo in Brussel.

Tijdens de route waren sommige Instawalls niet meer in gebruik zoals nr20 en vonden we bepaalde walls niet helemaal zoals nr21. Waren ze reeds weg of hebben we ze over het hoofd gezien? Geen idee. Maar op zich was de wandeling al groot genoeg + hebben we toch heel wat mooie Instawalls, kleurrijke gevels en mooie verborgen pleintjes gezien tijdens de route. Daarnaast leer je, wanneer je niet van de streek bent, een woordje West-Vlaams/Kortrijks tijdens de wandelroute. Zo kan je poseren als een tootetrekker, een prente, een kroote, of als dulle tinke! Op de brochure staat ook telkens een klein woordje uitleg per stop, plus eventuele fotomogelijkheden!

Zelf vond ik het alvast een erg leuke manier om eens buiten te zijn. Ik zette die dag iets meer dan 11000 stappen (inclusief van en naar huis, etc) en daar ben ik best trots op. Mijn tip voor jou: wandel de route op een minder druk moment. Midden in de week (indien dit lukt) of iets vroeger in de ochtend. In de zomer kan je het eventueel wat later op de avond doen (zijnoot: ik heb geen idee hoe lang de Instagramroute nog beschikbaar blijft). Ik wandelde de route op een zaterdagnamiddag en je merkte dat heel wat andere families ook de route aan het bewandelen waren. Dus dan is het even ongemakkelijk, of voor mij toch, om te poseren terwijl er x aantal ogen op jou gericht zijn. Maar oke, misschien moet je dan gewoon de raad van Instawall nr24 volgen: too glam to give a damn.

Tot snel! Of zoals ze bij ons zeggen: tot ton!

Klik hier om de brochure van de wandelroute te openen.

Klik hier om alle stops van de route online te bekijken.

Reageer met Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge