Ontspanning

November wrap-up | Boekenliefde

Wrap-ups, een maandelijks artikel waarin ik telkens pretendeer zeer goed mijn best te doen om mijn ongelezen collectie te doen dalen. Benieuwd of het mij in november 2020 wat gelukt is?

Iedere maand van 2020 kon je steevast lezen op welke manieren ik mijn ongelezen boekenstapel probeer aan te vallen. Telkens was dit een vaste manier van samenvatten, maar ik ben wat aan het experimenteren over hoe ik het eventueel anders kan aanpakken. Vertel gerust wat je vindt van deze manier!

Hier gaan we!


Wat kocht/kreeg ik deze maand?

In november kocht ik één fysiek boek maar dit was een Secret Santa-cadeautje. Dus hier kan ik momenteel niets over zeggen! Ook kocht ik drie e-books, namelijk de eerste trilogie in de Virgin River-reeks van Robyn Carr. Je bent verplicht om ze in een bundel te kopen, maar ik heb ondertussen het eerste boek reeds uit! Het was aan een voordelige prijs en ik ben helemaal verkocht aan de Netflix-serie, dus ik blijf wel nog even in Virgin River. Totaal uitgegeven bedrag: €23,75.

Baeckens Books was zo lief om mij het tweede deel van Jane Doe toe te sturen. Het tweede deel heet Sleutel der zielen en is geschreven door Jeremy Lachlan. Binnenkort vind je hier een recensie van zowel deel één als twee!

Tot slot kreeg ik ook nog een cadeaubon van mijn werkgever, te gebruiken bij verschillende winkelketens. Drie keer raden wat ik er mee kocht? Juist ja, boeken. Met dit bedrag koos ik voor The falling in love montage van Ciara Smyth, These witches don’t burn van Isabel Sterling en nog een klein cadeautje (boek) waar ik terug niets over kan zeggen. Er staat nog een klein bedrag open van de cadeaubon, dus deze zal ik waarschijnlijk spenderen in december. Ik vermoed voor het vervolg op These witches don’t burn maar daarvoor moet ik dus eerst het eerste deel lezen.

Samengevat: ik betaalde €23,75 voor twee hardcovers, drie paperbacks en drie e-books!


Deze boeken las ik afgelopen maand

In november slaagde ik er in om 12 boeken te lezen, waarvan vier dichtbundels, vier Young of New Adults, twee romans, één graphic novel en één informatief boek. Een vrij diverse maand dus. Gemiddeld gaf ik 3,75 sterren (op 5) deze maand, wat het volgens mij best een goede leesmaand maakt. Mijn minst favoriete boek was De wrede prins van Holly Black en mijn meest favoriete boek was A curse so dark and lonely van Brigid Kemmerer.

Twaalf als aantal boeken per maand klinkt veel, maar uiteindelijk zaten er ook vier dichtbundels en een graphic novel tussen. Wat dus per boek, best in een dag kan uitgelezen worden. Maar al bij al ben ik wel blij met deze statistieken! Ik streef namelijk liever naar kwaliteit dan kwantiteit. Liever 12 goede boeken dan 12 slechte.

Toen ik op Goodreads aanduidde dat ik ‘meer verdienen met je webshop’ las, kreeg ik een aantal berichtjes toegestuurd, maar het gaat dus over de webshop van mijn vriend, Photo Jungle. Momenteel vind je er enkele wenskaarten in terug, maar binnenkort vind je er nog heel wat andere leuke items in terug! Hij heeft ook mijn blogbanner en logo gemaakt, dus neem zeker eens een kijkje, mocht je iets nodig hebben. Klik hier om naar de officiële website en webshop te gaan.

Het totaal van 2020 staat nu op 142 gelezen boeken.

Deze boeken wil ik nog lezen voor eind 2020

Ik heb reeds een lange tijd een nog te lezen-mandje, waar ik maandelijks boeken in plaats met de intentie om ze de desbetreffende maand te lezen. Ik besteed er meestal niet zo’n aandacht aan, maar in december wil ik er toch gebruik van maken. Misschien kan ik zo een kleine sprint nemen om toch nog wat boeken uit eigen kast te lezen en zo de ongelezen stapel te minderen voor we aan een nieuw jaar beginnen. In de wrap-up van december kan je dan lezen of het mij gelukt is om deze boeken te lezen!

 • Koud als sneeuw van Gena Showalter
 • The voting booth van Brandi Colbert
 • Duizend hoog van Catherine McGee
 • These witches don’t burning van Isabel Sterling
 • The falling in love montage van Ciara Smyth
 • Sleutel der zielen van Jeremy Lachlan

Ik heb gekozen voor een mix van genres en talen zodat er altijd wel iets tussen zit waar ik zin in heb om te lezen. Ook koos ik ‘maar’ zes boeken omdat de combinatie toch een groot aantal pagina’s bevat én dan heb ik ook nog wat ruimte over voor e-books!

Mijn fysieke boekenkast bevat nu 127 ongelezen exemplaren, wat exact hetzelfde aantal is als vorige maand. Niet gedaald, maar ook niet gestegen. Wat dan ook weer een prestatie is.

Had jij een favoriet boek in november?

Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads
Reageer met Facebook

9 Comments

 • fieke

  Mijn leesupdate van november kwam ook net online; er zat een heel fijn boek bij waarvoor ik de tip van jou had gekregen :-).
  Ik ben benieuwd naar het boek van Leen Dendievel, dat staat ook nog op mijn lijstje. ‘k Moet ook eens een lijstje maken met de boeken die ik dit jaar nog wil uitlezen, want het einde van het jaar komt snel dichterbij. De leeslijst is in elk geval lang, maar de kans is groot dat ik dit jaar de grens van 50 boeken zal overschrijden.
  fieke onlangs geplaatst…Verbeelding Book Challenge 2020 | uitgelezen in novemberMy Profile

  • Céline

   Ik ben momenteel Tussen de beesten en Wilde Rozen aan het lezen en ik vind het tot nu toe erg intrigerend! Benieuwd hoe dit verder verloopt! Wat het gezegd betreft: volgens mij staat het wel goed hahahah. Ofwel lees ik het gewoon anders? Liever 12 goede boeken dan 12 slechte boeken. Hahaha verwarrend he.

 • Charlotte

  Mijn leesupdate komt pas maandag online, maar daar zal ik het ook hebben over kwaliteit over kwantiteit 😉 Bij mij is dat omdat november de maand werd met het minst aantal gelezen boeken, maar wel met de hoogste gemiddelde score!
  Mijn favorieten waren ‘The Invisible Life of Addie LaRue’ en ‘Into the Drowning Deep’. Voor deze beide staan wel al mijn recensies online 😉
  Veel succes voor de te lezen boeken voor de rest van het jaar!

 • zwartraafje

  Zo’n cadeaubon is heerlijk hé. Dan heb je eerst de voorpret van het nadenken over wat je ermee wil gaan bestellen en vervolgens kan je ook nog eens van je nieuwe leesvoer zelf genieten. Vorige maand hebben zowel manlief als ik nog een verlaat verjaardagsgeschenk gekregen in de vorm van een Standaard Boekhandel cadeaubon. Tegen dat de kerstpakjes én het Secret Santa pakket geopend zijn ga ik dus mijn wenslijstje nog eens goed bekijken en eventueel zelf ook nog wat bestellen. 🙂

  November was een heel slechte leesmaand voor me. Ik vond Het jaar van de hamster van NietNuLaura heel leuk. Dat heeft me echt opgevrolijkt. Maar ook Overlever van J.D.Robb was een meevaller.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge