Diverse recensies

Mijn ervaring met Green Story | Een ecologisch en uitwisbaar notitieboek

Ik ga maar meteen met de deur in huis vallen: dit artikel werd niet gesponsord. Dat terzijde: mijn ervaring met Green Story. Ik zocht een manier om op een overzichtelijke manier mijn blog in te plannen. Ik kwam terecht bij Green Story en deel graag mijn ervaring met jullie.

Ik zocht al een tijdje een manier om mijn blogplanning overzichtelijk bij te houden. Op een of andere manier lukte het mij niet digitaal en wanneer ik het op papier deed dan smeet ik meer papier weg dan dat er blogberichten online kwamen. Ik was het overzicht helemaal kwijt! Op een gegeven moment zag ik op de Instagrampagina van Samantha een uitwisbaar notitieboek (van een ander merk namelijk Bambook) en toen wist ik het! Dit had ik nodig! Uiteindelijk koos ik voor Green Story en in dit artikel vertel ik je of dit product aan te raden is of niet.

Voordelen

 • Je kan op de website je eigen Green Book samenstellen met verschillende lay-outs en met verschillende soorten pennen. Er zijn kalenders beschikbaar, to do lijstjes, blanco pagina’s, habit trackers… Veel keuze en veel mogelijkheden!
 • De pennen zijn uitwisbaar waardoor je foutjes meteen zonder moeite kan corrigeren. Je krijgt een spray mee en een doekje waar je de inkt mee kan wissen. De spray is hervulbaar met een speciaal product, maar je kan ook gewoon water of ruitenspray gebruiken.
 • Geen weggesmeten papier meer, deze notitieboek gaat eeuwig mee.
 • Je kan telkens pagina’s bijbestellen wanneer je nood hebt aan andere soorten pagina’s. Ook de materialen kan je bijbestellen, wat altijd handig is.
 • Je kan de cover van je notitieboekje kiezen, wat ook leuk is. Ook zijn er hoezen beschikbaar maar deze kocht ik zelf niet aan vanwege de kostprijs. Uiteindelijk blijft deze toch maar op tafel liggen en neem ik deze nooit op regelmatige basis mee.

Nadelen

 • Wanneer de tekst er een lange tijd instaat wordt het moeilijker om de tekst te wissen. Ik heb reeds meerdere malen moeten schrobben. Uiteindelijk gaat het er wel af, maar soms niet zonder slag of stoot. Dit is voor mij de meest effectieve manier: eerst ‘gom’ je alles weg met de achterkant van je pen en daarna veeg je alles nog eens schoon met je doekje en de spray. Geen idee of dit dé manier is om het te doen, maar dit is de manier die werkt voor mij.
 • De gekleurde pennen laten een gekleurde waas na. Ze gaan niet volledig weg van je pagina, na het verwijderen, wat ik oprecht jammer vind. Het staat ook vermeldt op hun website, maar wel jammer dat ze dit niet kunnen verhinderen. Met de zwarte pen ondervind ik geen problemen.
 • De lay-out in tegenstelling tot de kostprijs: persoonlijk had ik het notitieboek kwalitatiever voorgesteld. Het is exact dezelfde lay-out als dat van een Atoma-schriftje maar dan gewoon met uitwisbare pagina’s. In totaal betaalde ik al snel €40 voor een basismodel, zonder hoes en zonder gekleurde pennen. Nu ja, op zich hebben ze mij nooit voorgelogen. Je ziet perfect op de website hoe het er uit zal zien, maar toch had ik het nog anders verwacht.
 • Ik merk dat ik veel slordiger schrijf omdat ik weet dat het uitwisbaar is. Ik houd er geen mooie blogplanning meer op na, en dat is wel jammer. Maar dat is iets dat volledig aan mij ligt. Maar oké; het oog wilt ook wat.

Op zich zou ik dit systeem van een uitwisbaar notitieboek zeker aanraden! Alleen weet ik niet of ik in de toekomst nog voor Green Story zou kiezen. Dit omdat ik misschien net iets te veel moet denken aan het Atoma-schriftje en het jammere van de blijvende waas van de kleurstiften. Misschien dat ik in de toekomst zou kiezen voor Bambook of een ander merk! Maar ik ga de Green Story toch nog verder in gebruik nemen, want het zou jammer zijn van mijn aankoop om hem stof te laten vergaren!

Hoe plan jij je blog in? Of ben je helemaal geen planner?

Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads
Reageer met Facebook

3 Comments

 • Charlotte

  Ik probeer sinds kort ook iets uit met een kleine kalender die ik van de standaard boekhandel kreeg en de stapels strookjes plaknotities die ik nog heb liggen, maar nooit gebruik. Als ik een idee heb voor een post, dan schrijf ik dat op zo’n notitie en beslis wanneer ik die wil plaatsen. Als de post geschreven en ingepland is, verwijder ik de notitie en schrijf ik het rechtstreeks in de kalender.
  Geen idee of ik dit zo ga blijven doen, maar momenteel werkt het voor mij 🙂
  Charlotte onlangs geplaatst…Nature’s Walk deken: PoortenMy Profile

 • Rani

  Voor 2021 ga ik de Always Fully Booked Planner van Little Inklings Design gebruiken. Het is een planner speciaal gericht op boekenliefhebbers met lijstjes om je gelezen boeken, verlanglijstjes etc. bij te houden (je moet het maar eens opzoeken! 🙂 ) . Ik hoop dat het mij ook gaat lukken om mijn blog daarin heel goed te plannen, maar dat zal afwachten worden.
  Rani onlangs geplaatst…Booktalk | November wrap-upMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge