Persoonlijk/Lifestyle

Kerst en nieuw vanop afstand | Feestdagen in 2020

Feestdagen in 2020. Sinterklaas, Kerstmis, oudejaarsavond.. Misschien komt er bij jou wel een verjaardag aan te pas? In ieder geval: december is altijd een drukke maand, maar dit jaar wordt het toch aanpassen. In dit artikel geef ik je een aantal tips over hoe je toch iets leuk kan doen of geven vanop afstand.

2020 is een vreemd jaar voor iedereen. Er is zo veel gebeurd, zo veel waar we mee rekening moeten houden, en de feestdagen vieren we in kleine kring. Het is momenteel even heel hard op de tanden bijten, voor een betere toekomst. Maar dit wil niet zeggen dat je niet iemands dag kan opvrolijken vanop afstand. Want niets is fijner dan een lach toveren op iemands gezicht. Hieronder vind je een aantal tips om deze donkere periode wat op te vrolijken. (geen sponsoring)

Stuur een origineel cadeau per post

Wat dacht je van brownies per post? Klinkt absurd, maar het kan! Via TheBrownieBox kan je je eigen brownie-box samenstellen en laten afleveren op een adres naar keuze! Ik vind het alvast geniaal. Je kan uiteraard ook zelf iets bakken of koken en afleveren aan iemand. Ga langs op het moment dat je zeker weet dat iemand thuis is en plaats het veilig op afstand aan de voordeur! Een glimlach gegarandeerd! Onlangs kwam de buurtwerking uit onze wijk gratis soep brengen en ik moet zeggen dat dat echt een leuke verrassing was.

Wat ik ook echt geweldig vind, is het maken/krijgen/kopen van een adventskalender. Er zijn er heel wat in omloop en misschien koop/of maak ik er wel eentje voor volgend jaar. Bij een adventskalender tel je af naar Kerstmis via cadeautjes. Iedere dag, vanaf één december mag je een cadeautje openmaken om zo te verlangen naar Kerst. Lijkt mij alvast een geweldig idee.

Organiseer een online Secret Santa

December staat helemaal in het teken van cadeaus geven en krijgen. Of bij ons toch. Vaak kom je met vrienden en/of familie samen om de feestdagen te vieren, maar dit jaar ziet er helemaal anders uit. Mijn tip: organiseer een online Secret Santa. Secret Santa is een manier om binnen een zelfgekozen groep personen anoniem te bepalen wie voor wie een cadeautje moet kopen! Zelf weet je dus aan wie je een pakje moet geven, maar weet je niet van wie je een pakje zal krijgen. Heel mysterieus maar oh zo leuk. De lootjes kan je trekken via verschillende websites zoals gifster.com of kadolijst.nl. Je kan er voor kiezen om een verlanglijstje door te geven, of je kan er juist voor kiezen om dat niet te doen. Dan word je volledig verrast. Je kan in een bepaald thema werken of juist helemaal niet. Alles kan je zelf bepalen binnen je vriendengroep of familiekring. Spreek een datum af wanneer je online samenkomt (via Skype, Zoom, Discord, Google Meet…) en zorg ervoor dat je pakje voor die datum bij je lootje arriveert! Wanneer je het videogesprek start kan je samen alle pakjes uitpakken. Veel plezier!

Stuur een kaartje

Niets leuker dan echte post! Ik word altijd enorm blij als ik een kaartje ontvang voor mijn verjaardag, een andere gelegenheid, of gewoon zomaar. Je kan op eigen initiatief kaartjes versturen, maar je kan ook meedoen aan een post-actie. Zo organiseert Zwart Raafje een aantal keer per jaar een post-actie waar je kaartjes stuurt naar personen die je helemaal niet kent, maar waar je wel heel veel plezier aan beleeft. De inschrijvingen voor de kerstkaart-actie zijn momenteel gesloten maar misschien kan je het wel in gedachten houden voor 2021. Zo is er ook steeds een zomerpost-actie!

Je kan ook standaard naar familie en vrienden een kaartje sturen, wat ook heel erg leuk is! Zo weten ze dat je ook in deze periode aan hen denkt. Een kaartje hoeft ook niet steevast op speciale gelegenheden te zijn, je kan ook zomaar een kaartje sturen. Want een lichtpuntje in deze donkere periode is altijd welkom.

WhatsApperitieven

WhatsApperitieven, hét woord van 2020. Dit is geen fysiek cadeau, maar wel iets leuks om naar uit te kijken. Zo kan je samen met vrienden of familie elkaar videobellen terwijl je aperitieft. Wat resulteert in toch een gezellig samenzijn!

Netflixparty

In België zijn de bioscopen (momenteel!) gesloten, maar dat wil niet zeggen dat je geen film kan kijken met je vrienden! Dit is terug geen fysiek cadeau maar wel heel leuk als je het mij vraagt. Bekijk samen een film of serie via Netflix, Disney+, (Hulu, HBO)… en chat samen over de film terwijl je aan het kijken bent.

https://www.netflixparty.com

Speel een online spel

Zelf ben ik echt helemaal fan van klassieke boardgames, maar wanneer vrienden niet op bezoek kunnen komen deze periode; dan maar online! Een van de spellen die ik online heel erg graag wil proberen is Crimibox. Online een moordzaak oplossen! Je kan kiezen voor de analoge versie (een fysiek exemplaar) of een digitale versie, om te spelen met max 3 a 4 personen online. Het is de bedoeling dat één persoon van het team het digitale dossier koopt. Daarna kan hij/haar/hun het scherm delen via Zoom, Skype, Teams… en kan je zo communiceren met elkaar! De een zorgt voor de communicatie met de politiepartner/chatbot, en de rest gaat online speuren naar verdachten op het internet. Klinkt alvast geweldig.

Ga op wandel

Wandelen met een maximum aantal personen kan nog, dus je kan altijd in de buitenlucht afspreken om een wandeling te maken. Je kan op zoek gaan naar een geocache of je wandelt via een wandelroute. Zo kan je elkaar toch op een veilige manier zien én geniet je van de buitenlucht.

Hoe zien jouw feestdagen eruit?

Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads

Reageer met Facebook

3 Comments

  • zwartraafje

    Zo lief dat je de postactie mee in je lijstje hebt vermeld. Sorry dat ik het nu pas zie maar doordat het lezen nog steeds super moeizaam gaat (al een geluk dat hij tijdens jouw leuke readathon wel wilde lukken) heb ik weer een hele blogfeed-achterstand. Ik neem me steeds voor om die blogposts zo snel mogelijk te lezen maar dat loopt dus altijd binnen de kortste keren mis. Die soep aan huis is wel een heel toffe verrassing. Bij ons waren het veel kaartjes, een Secret Santa (ik ben al jaren fan van Kwante haar swapacties), pakjes afgeven aan de voordeur en een videocall met zowel mijn broer zijn gezin als mijn schoonbroer en zijn vriendin. Corona-proof dus maar ik hoop toch heel erg dat het bij één keer blijft en dat volgend jaar alles weer wat spontaner mag worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge