Persoonlijk/Lifestyle

Mijn nieuwjaarsbrief voor jou

Ondertussen is het nieuwe jaar reeds een aantal dagen gestart. 2020 was een ware rollercoaster en ik denk dat heel wat mensen het nieuwe jaar al klinkend gestart zijn, met de wens op een beter 2021. Bij deze: mijn nieuwjaarsbrief voor jou.

Vorig jaar, 2020, is het niet het jaar waar we allemaal op gehoopt hadden. We hoopten 2020 in te gaan als een nieuw decennium, een nieuwe kans, een nieuw jaar, een nieuwe ik. Viel dat even tegen. 2020 werd wel het jaar waarin heel veel mensen zichzelf, vooral mentaal, tegenkwamen, het jaar waar je sterker uit kwam, of juist niet. 2021, laat ons hopen dat dit een beter jaar wordt, al is het maar een overgangsjaar zodat we terug kunnen naar het normale. Want eerlijk; aan dit nieuwe normaal kan ik niet wennen.

Wanneer een nieuw jaar begint, zijn we gewoon om dit te zien als een nieuw begin. Er worden nieuwe voornemens gemaakt, nieuwe plannen uitgeschreven… Kortom: een nieuw jaar, een nieuwe versie van jezelf. Maar misschien helpt het voor sommigen ook om de eerste dagen/weken van het nieuwe jaar te zien als gewone dagen. Laat die druk op jezelf even vallen, want eerlijk; zelfzorg is zo belangrijk. En dat heeft iedereen volgens mij beseft in 2020. Voor heel wat mensen voelt 2020 aan als een verloren jaar, maar besef dat je niet alleen staat. Ook al was 2020 voor velen het meest eenzame jaar ooit. Probeer elke dag wat lichtpuntjes te zien, want ook die zijn er. Geniet van het kleine geluk en zorg vooral goed voor jezelf.

Tot mijn verbazing heb ik vaak ontdekt dat juist op het moment dat de wereld het donkerst lijkt, de grootste kans op licht ontstaat.

Brigid Kemmerer – Een vloek zo eenzaam

Bovenstaand citaat (vertaald) komt uit een fantasy boek dat ik onlangs las. Het heeft niets te maken met wat er allemaal gebeurd is in 2020, maar ik voelde echt een enorm grote connectie met deze zin. Ondanks de donkere en zware periode in 2020, slaagde ik er toch in een aantal lichtpuntjes te verzamelen. En ik hoop dat jij ze ook kan vinden.

Een korte tekst deze keer maar wat ik maar gewoon wil zeggen: maak er ondanks alles een mooi jaar van. En onthoud: kleine lichtpuntjes, grote mijlpalen of alles daartussen in; ik gun het je allemaal.

Een heel gelukkig nieuwjaar!

Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads / PhotoJungle

Reageer met Facebook

One Comment

  • zwartraafje

    Vele kleine lichtpuntjes samen vormen een vuurwerk hé. En dat valt veel meer op wanneer het donker is.
    Ik heb het idee dat ik kleine gelukjes nu nog meer waardeer dan voordien. En anderzijds heel erg uitkijk naar
    wat vroeger vanzelfsprekend leek te zijn (knuffels, vrienden en familie ontmoeten, …) maar dat dit jaar plots
    niet langer bleek te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge