Ontspanning

December wrap-up | Boekenliefde

Zoals jullie ondertussen reeds weten was mijn doel in 2020 om heel wat ongelezen boeken in mijn kast te lezen. Benieuwd hoe ik het de laatste maand van 2020 gedaan heb?

Wrap-ups, een maandelijks artikel waarin ik telkens pretendeer zeer goed mijn best te doen om mijn ongelezen collectie te doen dalen. In december is dit redelijk gelukt, dus laat ons van start gaan:


Wat kocht/kreeg ik deze maand?

In december kreeg ik twee boeken opgestuurd. Eentje van mijn Secret Santa waar ik We are okay van Nina LaCour cadeau kreeg en Familie liegt nooit van Karen McManus, die ik opgestuurd kreeg via uitgeverij Lannoo (Best of YA).

Ook kocht ik zelf twee fysieke exemplaren: Apocalyps van Marissa Meyer, het slotdeel in de Renegadestrilogie. Ik had nog een stukje over van een boekenbon en besloot het aan dit slotdeel te spenderen. Ik ben er erg heel benieuwd naar, aangezien ik Aartsrivaal opzettelijk nog niet las omdat ik het wou bingereaden. Dus ik hoop in 2021 deze trilogie zeker uit te lezen. Ook kocht ik een limited edition van Addie LaRue (de Illumicrate editie!) tweedehands over van Alissa. The invisible life of Addie LaRue is geschreven door the one and only V.E. Schwab en doordat ik zo fan ben van haar Schemeringstrilogie, kan dit boek niet anders dan goed zijn. Uitgeverij Boekerij komt deze maand ook met een vertaalde special edition waar er maar 3000 exemplaren van beschikbaar zijn, en ook deze staat reeds geserveerd voor mij. Ik hoop dit boek zo snel mogelijk te lezen want ik hoor er zoveel goeds over!

Ook kocht ik nog wat e-books in afprijzing. Namelijk; Zelfs als we zwijgen van Marieke Nijkamp, Leef Lach Loch en Verliefd Verloofd Verkleumd van Vanessa Gerrits, De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid en tot slot Ninth House van Leigh Bardugo. Vijf e-books voor een kleine €19, niet slecht!

Deze boeken las ik afgelopen maand

In december las ik negen boeken. Hiervan kwamen er maar liefst zes uit mijn ongelezen collectie! Wat ik toch een prestatie vind aangezien ik ook een aantal boeken toevoegde aan mijn kast. Ik las drie contemporary’s, vier fantasy’s, één jeugdthriller en één Young Adult Sci-fi. Mijn minst favoriete boek was Wintervlam van Mara Li en mijn meest favoriete boek was These witches don’t burn van Isabel Sterling, alhoewel Duizend Hoog van Katherine McGee ook dicht in de buurt komt. Gemiddeld gaf ik 3,78 sterren (op 5) deze maand, wat het best een leuke leesmaand maakt.

Het totaal van 2020 staat nu op 151 gelezen boeken.

Deze boeken wil ik in januari 2021 lezen

Ik heb reeds een lange tijd een nog te lezen-mandje, waar ik maandelijks boeken in plaats met de intentie om ze de desbetreffende maand te lezen. Ik besteed er meestal niet zo’n aandacht aan, maar in december wou ik er toch een aantal uit lezen. Er zaten zes boeken in het mandje en daar las ik er drie uit! Het nog-te-lezen-mandje helpt mij om mijn ongelezen boekenkast te doen dalen in 2021. Ik ben ook gestart met een reading journal, later meer hierover, dus ik hoop dat dit ook heel wat motivatie opbrengt om mijn ongelezen collectie gelezen te krijgen.

Zo ziet mijn mandje er voor de maand januari uit:

  • Sleutel der zielen van Jeremy Lachlan
  • Koud als sneeuw van Gena Showalter
  • The voting booth van Brandi Colbert (ondertussen reeds gelezen als eerste boek van 2021!)
  • The falling in love montage van Ciara Smyth
  • Familie liegt nooit van Karen McManus
  • S.T.A.G.S van M.A. Bennett
  • Red’s untold tale van Wendy Toliver
  • I have no secrets van Penny Joelson

Best pittig! Maar ik zie wel waar ik raak! Er zit zeker geen verplichting aan verbonden. Het is gewoon een middel voor mij om meer boeken uit eigen kast te lezen.

Ik eindig het jaar met 123 ongelezen boeken, in november waren dit er 127. Dus ondanks de boeken die ik toevoegde aan mijn kast, slaagde ik er toch in om mijn ongelezen collectie vier boeken te doen dalen.

Later in januari krijgen jullie nog een jaaroverzicht te zien, dus hopelijk tot snel!

Wat wordt jouw eerste boek van 2021?

Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads / PhotoJungle

Reageer met Facebook

6 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge