Ontspanning

Februari 2021 wrap-up | Boekenliefde

Wrap-ups, een maandelijks artikel waarin ik telkens pretendeer zeer goed mijn best te doen om mijn ongelezen collectie te doen dalen. Benieuwd of het mij in februari wat gelukt is?

Begin 2020 las ik gemiddeld een vijftiental boeken per maand. Dit jaar is dit een heel stuk minder, want ik heb geen idee hoe ik dit vorig jaar voor elkaar kreeg. Desondanks ben ik heel goed op weg om mijn reading challenge van 2021 te halen. Het is geen wedstrijd natuurlijk, maar het motiveert mij wel om te lezen. Dit jaar startte ik ook met een reading journal, wat ook heel tof is om bij te houden. Ik vermoed hier later nog een blogpost aan te wijden, alleen moet ik nog even uitzoeken op welke manier.

Ik startte februari met 121 ongelezen boeken in mijn kast.

Wat kocht/kreeg/ruilde ik deze maand?

In februari kocht ik 4 boeken

 • Het onzichtbare leven van Addie LaRue van V.E. Schwab (€24,99 hardcover)
 • De erfenis van Jennifer Lynn Barnes (€19,99 hardcover)
 • Yemi #LikeMe van Jan Ruysbergh (€9,50 paperback)
 • Kyona #LikeMe van Jan Ruysbergh (€9,50 paperback)

Ik kreeg 2 boeken:

 • The devouring gray van Christine Lynn Herman
 • Instant Karma van Marissa Meyer

Ik verkocht 26 boeken waarvan 5 ongelezen boeken.

In totaal spendeerde ik dus €63,98 aan boeken deze maand, maar verkocht ik er ook heel wat waardoor ik dit bedrag meer dan terug verdiende.

Deze boeken las ik afgelopen maand

In februari las ik tien boeken, wat goed was voor 3167 pagina’s en 20h30min luistertijd. Hiervan kwamen er maar liefst zeven uit mijn ongelezen collectie, wat ik een hele prestatie vind. Mijn minst favoriete boek was Layla van Colleen Hoover en mijn meest favoriete boek was Bijna echt van Lisa van Campenhout. Gemiddeld gaf ik 3,10 sterren op 5 deze maand.

Totaal gelezen boeken in 2021: 21

Deze boeken wil ik in maart 2021 lezen

In februari maakte ik een TBR op bestaande uit elf boeken. Van dit lijstje las ik er acht, wat ik best een prestatie vind. Deze maand neem ik deel aan de Kill your tbr-readathon van The Reader In Pink. Deze readathon duurt de volledige maand maart en bevat 10 prompts/opdrachten. Het is de bedoeling dat je enkel ongelezen boeken uit je kast leest. Ondertussen zijn we al een week verder in maart en verklap ik je dat ik al 3 van de 10 opdrachten kon afstrepen.

 • Read a book with a letter of your name in the title: Vince – LikeMe van Jan Ruysbergh
 • Read the shortest book: Caro – LikeMe van Jan Ruysbergh
 • Read the highest rated book: Dreiging en Duisternis van Leigh Bardugo, deel twee in de Grishaverse.
 • Read a book that you’ve bought in 2020: Rood, wit & koningsblauw van Casey McQuiston.
 • Read a book with one of your favorite colors: The devouring gray van Christine Lynn Herman
 • Read a book that reminds you of your own life: being miss nobody van Tamsin Winter
 • Let your followers/friends/family choose a book: The queens gambit van Walter Tevis
 • Read a book that you’ve bought in a bookstore: Hoog Verraad van Jennifer Lynn Barnes
 • Read a book that suits the weather: Jane doe #2, de sleutel der zielen van Jeremy Lachlan.
 • Read a book that involves your favorite trope: Instant karma van Marissa Meyer. (Eerlijk: dit is niet mijn favoriete trope, maar de enige trope die ik momenteel kon vinden in mijn ongelezen collectie.)

Best pittig! Maar ik zie wel waar ik raak! Er zit zeker geen verplichting aan verbonden. Het is gewoon een middel voor mij om meer boeken uit eigen kast te lezen. En read-a-thons helpen hier zeker bij!

Wrap-up

Ik eindig februari met 115 ongelezen boeken, wat een daling van 6 boeken betekent. Ondanks de boeken die ik toevoegde aan mijn kast, slaagde ik er toch in om mijn ongelezen collectie te doen dalen. Waarschijnlijk ook door de boeken die ik verkocht deze maand. In maart ga ik vooral proberen de read-a-thon te vervolledigen én heb ik niet meteen nieuwe boeken in het vooruitzicht dus ik hoop mijn TBR tot vlakbij de 100 te doen dalen.

Wat was jouw favoriet van februari?


Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads / PhotoJungle

Reageer met Facebook

One Comment

 • zwartraafje

  Tof dat je je tbr nog meer kon laten zakken. Ik las zelf 6 boeken in februari. Twee eigen boeken en vier manga’s van manlief. Februari was immers niet zo’n geweldige leesmaand. Mijn favoriet was het laatste boek dat ik die maand las. Spoiler Alert van Olivia Dade was echt een aangename verrassing. Tof om het zo gedetailleerd bij te houden hé. Zowel het aantal gelezen bladzijden, als de stand van je tbr. Dat helpt mij ook om het overzicht te behouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge