Ontspanning

Maart 2021 wrap-up | Boekenliefde

Wrap-ups, een maandelijks artikel waarin ik telkens pretendeer zeer goed mijn best te doen om mijn ongelezen collectie te doen dalen. Benieuwd of het mij in maart wat gelukt is?

Ik verklap jullie nu al: maart 2021 werd de maand waarin ik mijn ongelezen collectie eindelijk onder de 100 kreeg. Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht maar dit had alles te maken met de KYT readathon van Hadewych. Read-a-thons stimuleren altijd om meer boeken te lezen en dit zorgde ook voor resultaat! Laat ons maar meteen beginnen:

Ik startte maart met 115 ongelezen boeken in mijn kast.

Wat kocht/kreeg/ruilde/verkocht ik deze maand?

In maart kocht ik 1 boek:

Ook mijn pre-order van de Fairyloot edities van An ember in the ashes kwamen eindelijk toe! Ik ben er echt heel erg blij mee! Zijn ze niet mooi? Enkel het laatste boek ‘A sky beyond the storm’ moest toegevoegd worden aan mijn to-be-read.

Foto van @Fairyloot

Ik kreeg 1 boek

  • Fin & Rye van Harry Cook. Dankjewel uitgeverij Lannoo/Best of YA!

Ik verkocht 10 boeken waarvan 2 ongelezen boeken. En ik plaatste nog eens 11 boeken aan de kant voor verkoop waarvan er 5 ongelezen exemplaren bij zijn. Dit zijn vaak boeken die ik na het lezen toch niet zo goed vond, boeken waarvan ik zeker ben dat ik ze nooit zal herlezen en boeken die ik ooit heel goedkoop kocht, maar die toch niet meer in mijn interesseveld liggen.

In totaal spendeerde ik dus €10 aan boeken deze maand (Lief meisje kwaad bloed kocht ik met een kortingsbon), maar verkocht ik er ook heel wat waardoor ik dit bedrag meer dan terug verdiende.

Een heel kleine haul zoals je ziet, maar hierdoor kreeg ik mijn TBR een heel stuk naar beneden.

Deze boeken las ik afgelopen maand

In februari las ik dertien boeken, wat goed was voor 2576 pagina’s en 36h14min luistertijd. Hiervan kwamen er maar liefst twaalf uit mijn ongelezen collectie, wat ik een hele prestatie vind. Mijn minst favoriete boek was Being Miss Nobody van Tamsin Winter en mijn meest favoriete boek was Hoog Verraad van Jennifer Lynn Barnes. Gemiddeld gaf ik 3,07 sterren op 5 deze maand. Maart was dus een zeer gemiddelde leesmaand. Ik gaf namelijk 9 v.d. 13 boeken 3sterren.

Totaal gelezen boeken in 2021: 34

Deze boeken wil ik in april 2021 lezen

Deze maand heb ik een iets minder ambitieuze TBR opgesteld omdat ik merk dat ik mijn e-reader vaak links laat liggen. Ik heb nu een lijst van zes boeken opgesteld, zodat ik meer ruimte heb voor e-books én aangezien ik een echte gevoelslezer ben, zie ik wel waar ik zin in heb om te lezen. Maar deze boeken wil ik absoluut lezen deze maand:

  • Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab
  • Fin & Rye van Harry Cook
  • List & Leugens van Leigh Bardugo
  • Stormwachter #2 De verdwenen zeekrijger – Catherine Doyle
  • Jane Doe #2 De sleutel der zielen – Jeremy Lachlan
  • The kissing booth van Beth Reekles. Deze lees ik in het Frans, want ik wil heel graag mijn Frans bijschaven. Ik kan mij perfect redden maar ik merk dat het op professioneel vlak vaak moeilijker wordt. Dus ik hoop door af en toe een boek in het Frans te lezen, de taal wat beter onder de knie te krijgen. Wish me luck.

Wrap-up

Ik eindig maart met 99 ongelezen boeken, wat een daling van 16 boeken betekent. Ik ben alvast enorm blij met het resultaat! Ik hoop in april te dalen vlakbij de 90. Alleen komen er de volgende maanden heel veel leuke boeken uit, dus ik hoop dat dat maar goed komt.

Welke boeken voegde jij toe aan je boekenkast in maart?


Reageer met Facebook

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge