Ontspanning

Anticipated releases in juli 2021 | Boekenliefde

In juli komen er niet zo heel veel boeken uit waar ik naar uit kijk, maar ik kon toch een kleine lijst opmaken. Het voordeel hiervan is dat ik niet zo veel boeken zal kopen in juli. Of dat maak ik mijzelf toch wijs…

Er komen waarschijnlijk nog heel wat andere boeken uit, maar onderstaande boeken zijn boeken waar ik persoonlijk heel erg hard naar uitkijk.

Onder elk boek vind je pictogrammen terug om het ofwel op Goodreads toe te voegen, of om het aan te kopen via een persoonlijke link. Meer informatie over mijn persoonlijke linken vind je in mijn recensiebeleid door hier te klikken.


Rise to the sun van Leah Johnson.

Ik vond ‘You should see me in a crown’ helemaal geweldig, dus ‘Rise to the sun’ stond meteen op mijn koop-lijstje toen ik dit zag verschijnen. Geen idee of Leah Johnson een autobuy-author wordt, maar ik werd toch intens gelukkig toen ik deze zag verschijnen. Het verhaal vindt trouwens plaats op een muziekfestival, wat het een ideale summer-read maakt. Plus, lees onderstaande synopsis maar eens. Do I need to say more?

Three days. Two girls. One life-changing music festival. Olivia is an expert at falling in love . . . and at being dumped. But after the fallout from her last breakup has left her an outcast at school and at home, she’s determined to turn over a new leaf. A crush-free weekend at Farmland Music and Arts Festival with her best friend is just what she needs to get her mind off the senior year that awaits her. Toni is one week away from starting college, and it’s the last place she wants to be. Unsure about who she wants to become and still reeling in the wake of the loss of her musician-turned-roadie father, she’s heading back to the music festival that changed his life in hopes that following in his footsteps will help her find her own way forward. When the two arrive at Farmland, the last thing they expect is to realize that they’ll need to join forces in order to get what they’re searching for out of the weekend. As they work together, the festival becomes so much more complicated than they bargained for, and Olivia and Toni will find that they need each other, and music, more than they ever could have imagined. Packed with irresistible romance and irrepressible heart, bestselling author Leah Johnson delivers a stunning and cinematic story about grief, love, and the remarkable power of music to heal and connect us all.

Een intens gelukkig gevoel van Tahereh Mafi.

Nu ga ik mij even heel onpopulair maken, maar de Touching Juliette-reeks kon mij een aantal jaar geleden niet volledig bekoren. Lees: in mijn tienerjaren. Ik heb de eerste drie boeken gelezen en nog wat novella’s, maar daarna las ik niet meer verder. Ook andere boeken van Tahereh las ik niet, juist door deze leeservaring. Maar bij ‘Een intens gelukkig gevoel’ twijfel ik enorm want dit boek spreekt mij wél aan. Dus ik ga het er op wagen, want ik heb het gevoel dat deze iedereen zal raken.

Het is 2003, enkele maanden nadat de Verenigde Staten Irak officieel de oorlog verklaarden. In Amerika staan de verhoudingen tussen moslims en niet-moslims op scherp. Shadi hoort de ruzies tussen families na de dienst in de moskee, over wat het betekent om moslim te zijn, over wat ze als gemeenschap zouden moeten doen en zeggen, maar ze heeft het te druk met haar eigen problemen om eraan mee te doen. Shadi is vernoemd naar vreugde, maar ze wordt achtervolgd door verdriet. Haar broer is dood, haar vader ligt op sterven, haar moeder stort in en haar beste vriendin is op mysterieuze wijze uit haar leven verdwenen. En dan is haar hart ook nog gebroken. Shadi probeert om door de overblijfselen van haar snel versplinterende wereld te navigeren door zich er doorheen te slaan zonder iets te zeggen. Totdat uiteindelijk, op een dag, alles verandert.

Cinder & Ella #2 Lang en gelukkig? van Kelly Oram.

Het eerste deel las ik al een tijdje gelezen en nu is daar eindelijk deel twee. Cinder & Ella is een hervertelling van, drie keer raden, Cinderella aka Assepoester. Ik heb er zelf heel erg van genoten. Het was een diepgaande hervertelling waarbij er heel wat thema’s passeerden die ik initieel niet had verwacht. Mocht je triggerwarnings wensen kan je deze lezen in mijn mini-recensie, die je niet eens een mini-recensie kan noemen, op Goodreads door hier te klikken. Het is een duologie, dus met dit deel wordt het verhaal van Cinder & Ella jammer genoeg afgesloten. Onderstaande flaptekst lees je beter niet indien je nog van plan bent om het eerste deel te lezen. Nu moet ik wel zeggen dat ik beide flapteksten heel ongelukkig gekozen vind. Dus misschien moet je ze helemaal niet lezen en gewoon de boeken lezen.

Eindelijk hebben Cinder – echte naam Brian – en Ella elkaar gevonden! Maar al gauw dringt de buitenwereld zich op. Brian is de hotste auteur van Hollywood en iedereen wil alles over hem weten. Dat merkt ook Ella, die plotseling – met brandwonden en al – in de belangstelling staat. Daarbij komt dat haar familie de relatie afkeurt. Is hun liefde sterk genoeg om de druk van de spotlights aan te kunnen? Of bestaat ‘lang en gelukkig’ alleen in sprookjes?

Spoiler alert van Olivia Dade.

Ik weet niet of ik deze heel leuk ga vinden, maar toch. Het heeft iets? Ik bedoel; fanfictie? Ik hoop dus op een schattige, romantische zomer-read. Op Goodreads las ik heel erg goede recensies maar ook heel wat slechte dus ik vermoed dat het een love it or hate it – kwestie wordt.

‘Spoiler Alert’ van Olivia Dade is een heerlijke rom-com over April, die haar fan fiction en cosplay-hobby voor iedereen verborgen houdt. Als ze besluit een foto te posten waarop ze verkleed is als een personage uit een populaire tv-serie, gaat ze viral, zowel bij supporters als bij haters die reageren op haar plus-size. Maar als Marcus, de hoofdrolspeler uit de serie en stiekem ook een anonieme fan fiction-schrijver, haar foto en de negatieve reacties ziet, besluit hij haar op date te vragen. De date verloopt rampzalig, maar dan blijkt dat ze elkaar al beter kennen dan gedacht. Olivia Dade schreef met ‘Spoiler Alert’ een aangrijpende romance over hoe je blij kunt zijn met jezelf.


Naar welk boek kijk jij uit deze maand?

Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads / PhotoJungle
Reageer met Facebook

2 Comments

  • zwartraafje

    Ik ben heel benieuwd naar het derde boek uit de Nimmernacht trilogie van Jay Kristoff. Ik ga er gezien het volume en mijn huidige trage leestempo waarschijnlijk lang over doen (dus misschien geen geschikt boek voor tijdens de readathon) maar ik kijk er wel al heel lang naar uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge