Ontspanning

Wat ik las in de afgelopen vier maanden | april-juli 2021 wrap-up | Boekenliefde

Oh wat is het lang geleden dat ik nog eens een wrap-up artikel deelde. Sinds ik een reading journal heb, vergeet ik telkens om ook hier mijn leesupdates te delen, ook al is dit geen verplichting. Maar hier is het dan: een kleine samenvatting van wat ik allemaal las, kreeg en kocht in de afgelopen vier maanden.

Wrap-ups, een artikel waarin ik telkens pretendeer zeer goed mijn best te doen om mijn ongelezen collectie te doen dalen. Dit is hoe ik het de afgelopen maanden gesteld heb:

Ik startte april met 99 ongelezen boeken in mijn kast. Oh wat was ik blij dat ik eindelijk een getal onder de 100 zag staan! Maar dat moet ik natuurlijk wel kunnen behouden…

Wat kocht/kreeg/ruilde/verkocht ik van april-juli?

In april kocht ik twee boeken:

 • Oculta van Maya Motayne. Het vervolg op het fantastische boek ‘Nocturna’
 • Kate in waiting van Becky Albertalli. Dit was een pre-order actie want je kreeg een handtekening toegestuurd.

In mei kocht ik vier boeken:

 • Duizelingwekkende hoogte en Torenhoog van Katherine McGee. Na het lezen van Duizend Hoog wou ik meteen door met de vervolgdelen!
 • Bloed en honing van Shelby Mahurin. Het vervolg op ‘Heks en Jager’.
 • The Henna Wars van Adiba Jaigirdar. (e-book)

In juni kocht ik zes boeken:

 • Mijn vele gezichten van Tess Sharpe.
 • The ravens van Kass Morgan (e-book)
 • Kingdom of the wicked van Kerri Maniscalco (e-book)
 • Hani and Ishu’s guide to fake dating van Adiba Jaigirdar (e-book)
 • Het oordeel van de wolf van Leigh Bardugo
 • Zout van Doreen Hendrickx

En tot slot kocht ik in juli drie boeken:

 • De scherven van Amy Giles (e-book)
 • Hoofd hart haggis van Vanessa Gerrits (e-book), het laatste deel in de North Ness-In serie.
 • Middernachtbibliotheek van Matt Haig

Oh wat klinkt dit allemaal veel als ik dit zo samengevat zie staan. Nu, op zich heb ik ook heel wat boeken gelezen dus ik praat het goed. Dit is nog niet alles want ik kreeg ook heel veel boeken de afgelopen maanden:

In april kreeg ik twee boeken:

 • Perfect on paper van Sophie Gonzales (deze won ik via een winactie van Hadewych)
 • Het derde deel in de Stormwachter-serie (recensie-exemplaar)

In mei kreeg ik drie boeken:

 • Een hart zo vurig van Brigid Kemmerer (recensie-exemplaar)
 • 10 truths en een dare van Ashley Elston (recensie-exemplaar)
 • Tokio voor altijd van Emiko Jean (recensie-exemplaar)

In juni kreeg ik vier boeken:

 • Bordeauxrood van Luce van Leer (recensie-exemplaar)
 • Instructions for dancing van Nicola Yoon (e-book gekocht met een bon van lieve Luce)
 • Blackout van verschillende auteurs (recensie-exemplaar)
 • Ik ben er niet van Lize Spit (gekregen van mijn werkgever)

En tot slot kreeg ik in juli zeven boeken. Valt het op dat het mijn verjaardag was in juli?

 • De laatste halte van Casie McQuiston (won ik via de Z&K bookbingo)
 • Rise to the sun van Leah Johnson (gekregen van de lieve Kindnessreads)
 • Excuse me while I ugly cry van Joya Goffney (ook van Kindnessreads)
 • Sterrenvlucht van Brandon Sanderson (gekregen van Eva)
 • Het laatste deel in de Vuur en As-serie van Sabaa Tahir (gekocht met een verjaardagsbon)
 • Girls of storm and shadow, het vervolg op Girls of paper and fire. (e-book gekocht met een verjaardagsbon)
 • Sadie van Courtney Summers (gekocht met een verjaardagsbon)

Ik heb nog een klein bedrag over van mijn verjaardagsbonnen maar, zo braaf als ik ben, zal ik het nog even opsparen. De vraag is natuurlijk, voor hoe lang?

Deze boeken las ik afgelopen maanden

In april las ik in totaal acht boeken. Wat goed was voor 1886 pagina’s en 27h en 35min luisterplezier. Gemiddeld gaf ik 3,75 sterren, wat het zeker een goede leesmaand maakte. Mijn favoriet van deze maand was absoluut Fin & Rye van Harry Cook.

In mei las ik vijf boeken. Wat goed was voor 1403 pagina’s en 21h en 15 minuten luisterplezier. Gemiddeld gaf ik vier sterren. Dus de vijf boeken die ik las waren allemaal redelijk goed! Mijn favoriet van deze maand was Kate in waiting. Niet zo zeer voor het verhaal zelf, maar eerder door het feelgood-gevoel dat het met zich meebracht. Als ik echt kijk naar het sterkste verhaal dan kies ik uiteraard voor Kraai & Koninkrijk van Leigh Bardugo.

In juni las ik zes boeken. Wat goed was voor 1281 pagina’s en 17h en 20m luisterplezier. Gemiddeld gaf ik 3,17 sterren. Mijn favoriete boek van juni was absoluut ‘Een hart zo vurig’ van Brigid Kemmerer. Het vervolgdeel op ‘Een vloek zo eenzaam’.

In juli las ik tien boeken. Zo las ik 2791 pagina’s en luisterde ik 16u en 36minuten naar audioboeken. Ik gaf gemiddeld 3,6 sterren. Mijn favoriete boek was ‘Scythe’ van Neal Shusterman. Dit boek was echt zo geniaal! Blossom Books vertaald deze trouwens aankomend najaar.

Wrap-up

Totaal gelezen boeken in 2021: 63

Totaal ongelezen boeken in mijn kast: 89

Ondanks de vele aanwinsten kreeg ik mijn ongelezen kast toch onder de 90! Ik hoop eind dit jaar rond de 60 ongelezen boeken te eindigen, maar we zullen zien wat het geeft.

Hoe staat het eigenlijk met jouw ongelezen boeken in je collectie? Of is deze vraag net iets te confronterend 😉 ?

Volg mij op 
Facebook / Instagram / Bloglovin
Pinterest / Goodreads / PhotoJungle
Reageer met Facebook

8 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge