Ontspanning

‘Een hart zo vurig’, het zinderende vervolg op ‘Een vloek zo eenzaam’ | Brigid Kemmerer

Nadat ik zo enthousiast was over het eerste deel, ‘Een vloek zo eenzaam’, kon ik haast niet wachten op de release van ‘Een hart zo vurig’, het tweede deel in deze trilogie. Ik las het boek vrijwel meteen na de releasedatum, maar ik was er wel wat bang voor, want eerlijk: de verwachtingen waren hoog.

Harper heeft de vloek van prins Rhen verbroken, maar dat betekent niet dat het goed gaat in Sinteldaal. Er gaan geruchten dat er een andere erfgenaam is die meer recht heeft op de troon, en dat ‘prinses’ Harper een bedrieger is. Grey is weggevlucht en draagt een vreselijk geheim met zich mee. Als hij wordt ontdekt door soldaten en met geweld wordt teruggebracht naar IJzerroos, begint zijn loyaliteit langzaam te verschuiven. Hij ontwikkelt een vriendschap met een vijandelijke prinses en moet beslissen of hij de strijd zal aangaan met Rhen voor een kroon die hij nooit heeft gewild.

Lees niet verder indien je het eerste deel nog niet gelezen hebt. Tenzij je houdt van spoilers.


Je merkt meteen dat ‘Een hart zo vurig’ helemaal anders is dan het eerste deel. Zo lees je dit vervolg vanuit andere perspectieven en leren we zelfs wat nieuwe personages kennen. Het verhaal van Harper en Rhen was min of meer afgesloten in het eerste deel, waardoor het zeker een mooie beslissing was om in dit deel de spotlight te geven aan andere personages. Een belangrijk personage dat aan bod komt, is vooral Grey, de lijfwacht van Rhen. Na het einde van het eerste deel kwam dit zeker niet geheel onverwacht. En alhoewel ik Harper en Rhen heel hard mistte in dit deel, vond ik de nieuwe personages zeker een mooie toevoeging, zoals prinses Lia Mara van Shylvoorde. De wisselende perspectieven stoorden mij zeker niet, alhoewel ik net iets meer vanuit Rhen en Harper had willen lezen.

Het duurde even voor ik volledig in het verhaal zat, maar door de schrijfstijl en worldbuilding waar ik maar niet genoeg van kan krijgen, was ik snel volledig terug verzonken in deze hervertelling. Dit boek kan zeker niet tippen aan het eerste deel, maar omdat ik zo verliefd ben geworden op deze serie, heb ik er toch heel erg van genoten. Na het lezen van dit boek was ik razend enthousiast, maar nu ik het verhaal wat heb laten bezinken, besef ik dat er toch een aantal mindere zaken aan dit boek waren. Zo kwam de plottwist niet geheel onverwacht en was hij eigenlijk al te voorspellen in het eerste boek. Nu, van dit boek nam ik wel deel aan een leesclub, dus misschien hebben we er dan éxtra over nagedacht, maar toch. Je ziet het al van mijlenver aankomen, daarnaast kwam het niet geheel tot zijn recht door de grotere afwezigheid van Rhen en Harper, en dat is jammer, aangezien de cliffhanger heel erg veel potentieel had.

De koning is dood. De kroonprins zal zijn plaats innemen. De kroonprins móét zijn plaats innemen.

Maar desalniettemin, heb ik wel erg genoten van dit deel. Het bevat alles wat je verlangt; helden, passie, intriges, loyaliteit, vriendschap, liefde, verraad, bondgenootschappen, magie… Het heeft net als elk boek zijn positieve en negatieve punten, maar ik vind het een erg mooie aanloop naar het derde deel, die dit najaar uitkomt, ‘Een eed zo duivels’. Dit tweede deel staat niet meteen op zichzelf. Wat ik hiermee bedoel: het was een aanvulling op het eerste deel, maar vooral een voorbereiding voor het derde deel en tevens slotdeel. Op zich zeker niet slecht, maar ik begrijp wel waarom bepaalde lezers wat teleurgesteld zijn in dit deel. Het eerste deel bevat enorm veel actie en spanning, terwijl dit tweede deel dan meer gefocust is op personage-ontwikkelingen.

Mijn conclusie is vooral dat dit boek zeker zijn zwaktes heeft, maar ook heel wat sterke punten. Ik ben vooral heel erg benieuwd hoe alles gaat samenvallen in het derde en laatste deel ‘Een eed zo duivels’. Want eerlijk, ik weet niet of ik al klaar ben om afscheid te nemen van deze serie.Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads / PhotoJungle

Ik wil Baeckens Books heel erg bedanken voor het opsturen van een (digitaal) recensie-exemplaar. Dit heeft mijn recensie op geen enkel vlak beïnvloedt. Meer informatie over mijn recensiebeleid vind je hier. Dit artikel bevat een aff.link.

Reageer met Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge