Ontspanning

Anticipated releases in september 2021 | Boekenliefde

Alhoewel ik nog tientallen ongelezen boeken in mijn collectie heb, bekijk ik toch iedere maand de nieuwe releases. En deze deel ik, uiteraard, graag met jullie, zodat ik ook jullie oneindige to be read-stapel wat kan bijvullen. Want als er iets is wat je gelukkig kan maken, dan zijn het toch wel nieuwe boeken?

Er komen waarschijnlijk nog heel wat andere boeken uit, maar onderstaande boeken zijn boeken waar ik persoonlijk heel erg hard naar uitkijk. Het nadeel aan elke maand zo’n lijstje opmaken is natuurlijk wel dat je TBR alsmaar groeit en je bankrekening alsmaar daalt. Lezen op eigen risico dus…

Onder elk boek vind je pictogrammen terug om het ofwel op Goodreads toe te voegen, of om het aan te kopen via een persoonlijke link. Meer informatie over mijn persoonlijke linken vind je in mijn recensiebeleid door hier te klikken.


Nederlandstalige releases

Bucketlist vol geluk

Bucketlist vol geluk van Rachael Lippincott

Eerder las ik reeds ‘Vijf stappen van jou’ van deze auteur en heb ik ‘Al die tijd’ al een tijdje op mijn e-reader staan, dus toen ik deze release zag verschijnen, maakte het mij best benieuwd. Zeker door de vrolijke en zomerse cover. De flaptekst klinkt alvast alsof het een emotioneel, ontroerend en warm verhaal wordt.

Emily en haar moeder hadden altijd geluk. Maar het geluk van Emily’s moeder eindigde drie jaar geleden toen ze bezweek aan kanker, en sinds- dien staat Emily’s wereld op zijn kop. Emily krijgt slaande ruzie met haar vriendje Matt en haar vader zet het huis waarin ze is opge- groeid (inclusief haar moeders spullen) te koop. Blake, de dochter van haar vaders beste vriend, is de enige met wie ze nog kan praten. Maar dan vindt Emily dé lijst – haar moeders bucketlist van de zomer voor haar eindexamen. Wanneer Blake oppert dat Emily de lijst moet afwerken als een challenge, vertrekken de twee op reis om alle punten af te vinken. Opeens moet Emily een geheime kant van zichzelf accepteren die ze nooit heeft kunnen delen met de persoon die haar het beste kende.

57315542. sx318

Wens voor de wereld van Manon Visser

Momenteel heb ik nog niets van Manon Visser gelezen, al is haar debuut ‘In de spotlights’ op dit moment onderweg om gelezen te worden. Het concept klinkt alvast heel goed, dus ik wil het zeker een kans geven. En kijk die cover dan!

Kayla Hollis’ wereld valt in stukken als haar tweelingbroer Xavier overlijdt. Onophoudelijk denkt ze aan Xavier, die elke dag vroeg: ‘Als jij een wens voor de wereld mocht doen, wat zou je dan wensen?’ Kayla sluit zich af van iedereen. Totdat ze naar een praatgroep voor rouwende jongeren gaat. Daar ontmoet ze Oliver. Samen met hem doet ze waar Xavier nooit de kans voor kreeg: ze laten zijn wensen voor de wereld uitkomen.

De verloren erfgenaam, het Hawthorne mysterie #2, van Jennifer Lynn Barnes

Eerder dit jaar las ik reeds het eerste deel ‘De erfenis’, en wat heb ik daarvan genoten! Het concept is echt heel intrigerend. Het verhaal zit vol met raadsels en dat droeg echt bij tot de vlotheid van het verhaal. Zeker in combinatie met de zeer korte hoofdstukken. Eerder schreef ik nog in een minirecensie dat ik blij was dat dit een duologie was, maar dat ik wel benieuwd was hoe de auteur alle eindjes aan elkaar ging knopen, aangezien er best nog wat vragen open bleven. Drie keer raden: de auteur kondigde onlangs aan dat dit een trilogie wordt. Jammer, want ik houd echt van tweeluiken! En voor wie twijfelt over de vertaling; het is echt zeer goed neergezet! Zeker omdat het verhaal heel wat raadsels bevat en om deze correct te vertalen, petje af! Dus ja, laat deel 2 maar komen! Misschien lees je onderstaande flaptekst best niet als je het eerste deel nog niet las.

Het mysterie rondom de familie Hawthorne is in ‘De erfenis’ nog niet opgelost. Sterker nog, het is juist groter geworden. Avery en Jameson hebben ontdekt dat het absoluut geen toeval is dat Tobias Hawthorne haar zijn vermogen heeft nagelaten. Hij houdt Avery al jaren in de gaten. Maar waarom? Hoopt hij dat ze zijn versplinterde familie weer bij elkaar zou kunnen brengen, of zit er meer achter? Avery is vastbesloten om antwoorden te vinden, maar dat is niet makkelijk met Jameson en Grayson in de buurt. Bovendien zijn er nog steeds mensen die haar het liefst zien verdwijnen… 

Engelstalige releases

56382351

All these bodies van Kendare Blake

Eerdere boeken van Kendare Blake las ik nog niet maar deze YA mysterie thriller klinkt alvast goed. Sinds ik ‘moordgids voor lieve meisjes’ a.k.a. ‘a good girls guide to murder’ las, ben ik steeds meer op zoek naar soortgelijke verhalen. All these bodies gaat alvast op het lijstje!

Sixteen bloodless bodies. Two teenagers. One impossible explanation. Summer 1958—a string of murders plagues the Midwest. The victims are found in their cars and in their homes—even in their beds—their bodies drained, but with no blood anywhere. September 19- the Carlson family is slaughtered in their Minnesota farmhouse, and the case gets its first lead: 15-year-old Marie Catherine Hale is found at the scene. She is covered in blood from head to toe, and at first she’s mistaken for a survivor. But not a drop of the blood is hers. Michael Jensen, son of the local sheriff, yearns to become a journalist and escape his small-town. He never imagined that the biggest story in the country would fall into his lap, or that he would be pulled into the investigation, when Marie decides that he is the only one she will confess to. As Marie recounts her version of the story, it falls to Michael to find the truth: What really happened the night that the Carlsons were killed? And how did one girl wind up in the middle of all these bodies?

Once upon a broken heart van Stephanie Garber

Voor deze ga ik eerst wat recensies afwachten voor ik deze aankoop, daar ik niet zo weg was van de Caraval-serie. Alhoewel de flaptekst wel klinkt als een boek dat ik graag zou lezen. Nu ja, geef mij een boek met Fairytale-vibes en ik lees het. Even afwachten dus voor ik deze impulsief aankoop.

Evangeline Fox was raised in her beloved father’s curiosity shop, where she grew up on legends about immortals, like the tragic Prince of Hearts. She knows his powers are mythic, his kiss is worth dying for, and that bargains with him rarely end well. But when Evangeline learns that the love of her life is about to marry another, she becomes desperate enough to offer the Prince of Hearts whatever he wants in exchange for his help to stop the wedding. The prince only asks for three kisses. But after Evangeline’s first promised kiss, she learns that the Prince of Hearts wants far more from her than she’d pledged. And he has plans for Evangeline that will either end in the greatest happily ever after, or the most exquisite tragedy…

Defy the Night

Defy the night van Brigid Kemmerer

Als er Brigid Kemmerer op staat, dan koop ik het. Ik denk dat zij een autobuy-author geworden is, want zowel haar Cursebreaker-serie als haar contemporary’s lees ik enorm graag, dus laat deze, ondanks de cover, ook maar komen.

A spark of rebellion is all it takes to DEFY THE NIGHT. In a kingdom where sickness stalks the streets and only the richest can afford a cure, King Harristan and his brother Prince Corrick are forced to rule with an iron fist. Tessa Cade is a masked outlaw marked for death, but she likes it that way. Together with the mysterious, handsome Weston, she robs from the rich to help the poor, distributing food and medicine to those who need it most. As it becomes clear that the only way to save her people is to assassinate the King, Tessa must face a deadly mission that will take her to the dark heart of the kingdom . and force her to work with the very people she intended to destroy.

56304423

White smoke van Tiffany D. Jackson

Een aantal dagen terug las ik de kortverhalenbundel Blackout, waaronder Tiffany D. Jackson een van de auteurs is. Haar schrijfwerk maakte mij wel benieuwd naar meer, dus toen ik zag dat White smoke uitkwam in september, ging hij al vlug op de verlanglijst.

Marigold is running from ghosts. The phantoms of her old life keep haunting her, but a move with her newly blended family from their small California beach town to the embattled Midwestern city of Cedarville might be the fresh start she needs. Her mom has accepted a new job with the Sterling Foundation that comes with a free house, one that Mari now has to share with her bratty ten-year-old stepsister, Piper. The renovated picture-perfect home on Maple Street, sitting between dilapidated houses, surrounded by wary neighbors has its . . . secrets. That’s only half the problem: household items vanish, doors open on their own, lights turn off, shadows walk past rooms, voices can be heard in the walls, and there’s a foul smell seeping through the vents only Mari seems to notice. Worse: Piper keeps talking about a friend who wants Mari gone. But “running from ghosts” is just a metaphor, right? As the house closes in, Mari learns that the danger isn’t limited to Maple Street. Cedarville has its secrets, too. And secrets always find their way through the cracks.


Naar welk boek kijk jij uit in september?

Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads / PhotoJungle
Reageer met Facebook

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge