Ontspanning

Ik organiseer voor de tweede keer een online Buddy Read evenement!

Wie mij volgt op Instagram weet dat ik graag online bookish events organiseer via mijn nieuwe Instagrampagina @mybookishreadathon. Doordat mijn eerste Buddy Read-evenement zo’n succes was, organiseer ik het graag nog eens opnieuw!

Wat is een buddyread? Een buddyread kan je zien als een leesclub met twee personen. Je leest samen hetzelfde boek en bespreekt dit onderling. Je kan er samen voor kiezen om om de x aantal hoofdstukken te bespreken of juist helemaal op het einde.

Doordat ik zo veel positieve reacties kreeg de allereerste keer dat ik dit organiseerde, wist ik het zeker: dit wil ik vaker doen! Wie wat sfeerbeelden wenst te zien van de eerste editie kan een kijkje nemen op mijn Instagrampagina.

Voor diegene die het gemist hebben, nog even kort wat uitleg:

Een buddyread wordt wel vaker gedaan, maar meestal (of altijd?) met mensen wie je goed kent, al dan niet online. Deze keer verloopt het net iets anders. Via onderstaand formulier geef je door welke boeken je graag wilt lezen. Wanneer ik alle formulieren binnen heb, ga ik aan de slag om iedereen bijeen te puzzelen. In het formulier vraag ik naar een top 5 van boeken dat je graag wenst te lezen. Meer boeken opgeven mag altijd. Uit je top vijf wordt dan één boek gekozen, afhankelijk van de input van de inschrijvingen. Ikzelf fungeer enkel als moderator en wanneer het aantal inschrijvingen oneven is, doe ik zelf ook mee. Het is aan jullie persoonlijk om goede afspraken te maken met je buddy. Als er problemen zijn kan je mij natuurlijk altijd contacteren.

Het is belangrijk dat wanneer je je inschrijft, je ook beschikt over een Instagramaccount.

Samengevat

  • Het Buddyread-evenement start op 18 oktober
  • De inschrijvingen sluiten op 15 oktober 23:59u zodat ik tijdens het weekend de tijd heb om de puzzel te maken.
  • Op 16/10 of 17/10 doorheen de dag krijg je een persoonlijk berichtje van mij (via je Instagram-account) met twee zaken: het account van je buddyread-partner en het gekozen en tevens gemeenschappelijk boek.
  • Het is het de bedoeling dat je contact opneemt met je buddy om ‘afspraken’ te maken of met andere woorden hoe jullie de buddyread gaan aanpakken. Bespreken jullie het boek per aantal pagina’s of hoofdstukken of spreek je een datum af waarop het boek uit moet zijn, je kiest volledig zelf.
  • Via onderstaand formulier vraag ik jullie een aantal vragen in te vullen zodat ik de juiste match kan maken.

Ik kijk er alvast heel erg naar uit!

Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads / PhotoJungle
Reageer met Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge