Persoonlijk/Lifestyle

Mijn 21 favorieten of lichtpuntjes uit 2021

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: 2021 was geen gemakkelijk jaar. 2020 nog minder. Ik ga er niet al te veel over uitbreiden maar iedereen weet dat de afgelopen tijd enorm moeilijk waren voor sommigen. Bij deze: mijn 21 favorieten/lichtpuntjes uit 2021 om toch het positieve in alles te zien.

Iedereen die mij kent weet dat ik enorm positief in het leven sta. Voor mij is dit ook heel erg nodig om alles met een glimlach te bekijken. Ik heb ook mijn momenten waarop alles tegenzit en ik niets meer zie zitten. Soms kan je ook in bepaalde situaties de lichtpuntjes niet meer zien. Ik ga er niet al te veel meer op in gaan want iedereen is akkoord: 2020 en 2021 waren moeilijk. Heel moeilijk. Bij deze: mijn 21 favorieten/lichtpuntjes uit 2021 om toch het beste uit 2021 te halen.


Deze lijst staat in willekeurige volgorde.

 1. Ik kocht een huis samen met mijn vriend en verhuisde in augustus. Hoera!
 2. Mijn favoriete boek van dit jaar: Zeis/Scythe van Neal Shusterman. Ondertussen ben ik ook volop bezig in het tweede deel van deze serie.
 3. Mijn favoriete serie van dit jaar: Undercover. Ik begin meer en meer Vlaamse series graag te zien. Zo keek ik ook ‘De Twaalf’ en ‘Onder vuur’.
 4. Mijn favoriete film van dit jaar: Coco. Oh my. Wat een mooi verhaal! Alhoewel Cruella ook heel dicht komt als favoriete film. (Disclaimer: ik kijk misschien 3 films op een jaar dus de keuze was niet heel moeilijk maar wel terecht) Het aangaan van een Disney+ – abonnement om al de Disneyklassiekers terug te kijken hoort hier natuurlijk ook bij. Ook de live-action movies ervan zoals Mulan of Cruella. Als ik dan toch een film kijk, reken er maar op dat het dan een Disney-film is.
 5. Ik werd voor de vijfde keer tante Céline.
 6. De release van Red en dus de 10 minuten durende All too well + short-movie van Taylor Swift.
 7. Ik kocht tickets voor Werchter in 2022. Zo ga ik Imagine Dragons, Måneskin en Yungblud zien. Dit zijn eigenlijk tickets van de 2020 editie die nooit is kunnen doorgaan.. Initieel kocht ik tickets om Taylor Swift te zien, maar eerlijk: die kans is klein dat dat er nog zit aan te komen. Maar; Imagine Dragons en Måneskin maken het al wat minder pijnlijk 😉
 8. Ik heb al een tijdje niet meer geblogd. Niet omdat ik er geen zin in had, integendeel, maar wel omdat de tijd wat ontbrak. Ofwel moet ik werken, ofwel moet ik naar de revalidatie, ofwel moet het huishouden gebeuren, ofwel had ik gewoon zin om een andere hobby te doen zoals lezen, borduren, gaan wandelen, televisie kijken, koken… De zin voor het bloggen bleef maar de uitwerking was er niet. Vond ik dit erg? Neen. Het is wat het is. Plots heb ik dan wel tijd én zin om te bloggen en dan verschijnen er dit soort artikelen. Maar wat ik nu eigenlijk wil zeggen: zelfs als ik weken/maanden niet blog, dan nog lezen jullie mijn blog. Dat zie ik aan mijn statistieken en dat is wel een fijne gedachte.
 9. Een vriendin/kennis van mij is gestart met, houd jullie vast: donutlevering aan huis. En dat was een serieus lichtpuntje telkens wanneer die donuts geleverd werden.
 10. Puzzelen: waar iedereen in 2020 gestart is met puzzelen, deed ik dat in 2021. Normaal gezien heb ik daar nooit het geduld voor, maar de laatste tijd vind ik het altijd erg gezellig samen met een goede playlist of mijn audioboek. Ik maakte al een puzzel van een boekenwinkel, zeer fijn, en nu ben ik bezig om wat Disney-puzzels te maken. Geen idee of het puzzelen een fase is of iets blijvends, maar voorlopig vind ik het best leuk.
 11. De aankoop van Just Dance 2022. De aanrader voor niet-sportmensen 😉 Ideaal voor feestjes maar ook voor als je wilt bewegen maar niet naar buiten wilt gaan.
 12. Yoga. Sinds juni 2021 ga ik wekelijks naar de yogales. Is niet alleen enorm goed voor mijn spieren en het verminderen van de pijn, maar ook mentaal is het enorm stressverlagend. Plus ik kan te voet gaan, wat ook een voordeel is. Allez, in de zomer dan toch.
 13. Tiramisu met speculoos. Toen ik voor de verjaardag van mijn vriend de klassieke tiramisu wou maken vergat ik één ingrediënt in huis te halen: lange vingers/Boudoir koekjes. En laat dat nu net het hoofdingrediënt te zijn. Als experiment gebruikte ik dan maar speculoos en eerlijk: sindsdien werd het al 3x gemaakt en vinden we het zelfs veel lekkerder dan de klassieker.
 14. Het bezoeken van de kerstmarkt in Rijsel. Niet zo spectaculair en jammer genoeg waren de winkels niet open, maar de kerstmarkt was wel heel erg gezellig met ongeveer een tachtigtal kraampjes. Mocht je ooit in de buurt zijn is Euralille ook altijd een aanrader, het shoppingcenter. Ook de boekenwinkel Le Furet du Nord is ook een echte aanrader. Momenteel kan je daar ook The Smile Safari bezoeken waar de nieuwe K3-clip is opgenomen (Waterval). Ik heb het zelf nog niet bezocht omdat ik het net wat te prijzig vind voor ons budget, maar het is maar wat je er zelf voor over hebt natuurlijk.
 15. Weekendje Mechelen en de bijhorende zes boekenwinkels 😉 Misschien dat ik nog eens een blogpost maak over dit weekend want Mechelen was echt wel de moeite waard om eens te bezoeken.
 16. Eindelijk een grote kerstboom kunnen plaatsen. Ons vorig huis was redelijk krap en klein (maar wel gezellig!) en was er niet meteen plaats voor een grote kerstboom, zelfs een kleine kerstboom stond in de weg. Nu we verhuisd zijn, is het echt zalig om een grote kerstboom te plaatsen en dan nog zelfs plaats over te hebben. Wij zijn niet per se gelovig, maar Kerst brengt toch altijd wel die gezelligheid in huis, wat we wel nodig hebben in deze tijden.
 17. Beseffen dat de ijskar iedere zomeravond stopt, vlak aan je voordeur.
 18. Nieuwe hobby: borduren. Ik startte er al mee in 2020, maar dit jaar deed ik het veel meer en kreeg ik de techniek ook veel meer onder de knie. Voor kerst kreeg ik van mijn vriend ook een aantal borduurpakketten waarmee ik ook andere technieken kan leren met onder andere andere steken. Heel ontspannend ook.
 19. Het bedrijf van mijn vriend zo te zien groeien. Ik zie hem er echt blij van worden en nu snap ik écht hoe lokale ondernemers zo blij kunnen zijn met een bestelling of opdracht. Het was een zwaar jaar, want het was het eerste volledige jaar als zelfstandige in bijberoep, maar het is het allemaal oh zo waard. Ikzelf ben er niet bij betrokken maar mijn vriend zo te zien openbloeien na elke bestelling en opdracht, was ook een lichtpuntje van dit jaar. En natuurlijk ben ik nog altijd zeer blij met mijn bannerafbeelding van mijn blog!
 20. De aankoop van mijn smart-watch/sporthorloge. Via deze horloge houd ik veel meer bij hoeveel ik beweeg, aangezien sport best wel belangrijk is. Het is luxe, maar het helpt mij echt. Zo probeer ik dagelijks 5000 stappen te zetten, wat voor mij op sommige dagen best veel is. Track ik elke sportactiviteit zoals mijn yogalessen of wandelingen die ik maak. Zelfs mijn just dance-sessies 😉 Het helpt mij om meer te bewegen en ik vind het altijd erg fijn om achteraf de statistieken te zien van afstand, locatie of hartslag bijvoorbeeld. Ik doe er niets mee maar het motiveert mij wel om door te gaan.
 21. Last but not least: Ik las 93 boeken dit jaar. Een groot aantal dus. Komt vooral door de lange ritten naar het werk, puzzelen en borduren met mijn audioboek. Het aantal zegt niets natuurlijk want ik gaf slechts 5 boeken 5 sterren. Dus echt veel pareltjes waren er niet te vinden in deze 93 boeken. Maar toch heb ik genoten van dit leesjaar.

Wat was jouw lichtpuntje van 2021? Vertel mij gerust jouw favorieten in de reacties, ik lees ze graag!

Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads / PhotoJungle
Reageer met Facebook

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge