Ontspanning

Deze thrillers las ik onlangs | minirecensies

Lees in dit artikel wat ik vond van ‘Wie is Maud Dixon’, ‘Hij & zij’, ‘Zo lief als de dood’, ‘Kill Joy’ en ‘De laatste uren van Josephine Donkers’.


Zelf vind ik het altijd erg fijn om door minirecensies te struinen op sociale media. In een klein aantal woorden weet je meteen of een boek iets voor jou zou zijn of niet. Minirecensies post ik meestal op Instagram, maar ik vond het wel leuk om ze deze keer te bundelen (per genre) op mijn blog.

Wie is Maud Dixon van Alexandra Andrews

Florence Darrow heeft een slechtbetaalde baan bij een uitgeverij, en droomt ervan ooit een bestseller te schrijven. Toevalligerwijs krijgt ze de kans om de assistent te worden van de wereldberoemde en geheimzinnige schrijver Maud Dixon. Voor Florence is dit een droom die uitkomt. Eenmaal aan het werk ontdekt ze dat Maud Dixon een pseudoniem is van Helen Wilcox, een jonge vrouw tegen wie ze al snel opkijkt. Florence is vereerd als Helen haar vraagt om samen naar Marokko te reizen voor de research van haar nieuwe boek. De eerste dagen in Marokko zijn betoverend, en Florence kan haar geluk niet op. Maar dan wordt ze wakker in het ziekenhuis. De artsen noemen haar Helen Wilcox en zeggen dat ze een auto-ongeluk heeft gehad. Florence kan zich er niets van herinneren, en Helen lijkt volledig van de aardbodem verdwenen. Florence twijfelt heel even, maar maakt dan een keuze. Ze besluit om het leven van Helen Wilcox over te nemen, en daarmee ook haar wereldberoemde pseudoniem Maud Dixon…

Het eerste deel van het boek verloopt redelijk langzaam. Er gebeurt al redelijk veel maar de spanning blijft nog wat weg. Je wordt wel nieuwsgieriger naarmate het boek vordert. Echter vertelt de achterflap al redelijk veel voor het verdere verloop van het verhaal. Het verrassingseffect wordt hierdoor wat weggenomen. De filmrechten van dit boek zijn trouwens verkocht aan de makers van ‘Fast & Furious’ en de Spiderman-films. Ik heb het gevoel dat ik veel meer zal genieten van deze verfilming, want het verhaal heeft zeker potentieel om op doek gebracht te worden. Echter was ik niet omvergeblazen van hoe het verhaal vertelt werd en dus de uitwerking. Het boek bevatte voor mij gewoon net iets te veel misverstanden en toevalligheden. De schrijfstijl en de vertaling zaten wel goed van dit boek!

Hij & Zij van Alice Feeney

Er zitten twee kanten aan dit verhaal. Jou en mij. Hij en zij. Eén van ons is een leugenaar. Wanneer er een vrouw wordt vermoord in Blackdown, een slaperig Brits plaatsje, is verslaggever Anna Andrews terughoudend als ze verslag moet doen over de zaak. Rechercheur Jack Harper vermoedt dat ze betrokken is bij de zaak, tot hij zelf een verdachte wordt in zijn eigen moordonderzoek… Iemand vertelt niet de waarheid, en sommige geheimen zijn het waard om te bewaren.

Hij& zij is een literaire thriller met heel wat plotwendingen. Telkens wanneer je dacht dat je het had opgelost, of wist wat er aan zat te komen, zat er toch nog een plottwist om de hoek. Echter laat het geen blijvende indruk na. Het verhaal zat voor mij erg goed, maar de personages lieten jammer genoeg geen sporen na. Het waren voor mij standaard personages die in elke misdaadthriller meedoen. Maar al bij al, zeker een vermakelijk boek met toch nog een verrassend einde.

De laatste uren van Josephine Donkers van Daniëlle Bakhuis

Op de laatste dag van de zomervakantie wordt het levenloze lichaam van Josephine Donkers aangetroffen onder aan een Spaanse klif. Is ze gevallen? Gesprongen? Geduwd? Wat is er in haar laatste uren gebeurd? Lucy en Isolde, twee vriendinnen van Josephine, worden enkele uren nadat het lichaam is gevonden verhoord door de politie. Maar wie van hen spreekt de waarheid? Brave meisjes zwijgen over de foute dingen die ze doen… In deze razendspannende short-read worden de laatste uren van Josephine Donkers gereconstrueerd. Kan alleen Josephine de waarheid achter haar dood aan het licht brengen? Als doden toch eens konden praten…

Wat ik geleerd heb uit dit boek is dat ik mijn visie over kortverhalen minder moet veralgemenen. Dit boek zat best goed ineen in deze klein aantal pagina’s. Het verhaal wordt gelezen vanuit verschillende perspectieven. Op zich goed gedaan maar de tijdlijn maakte het erg verwarrend, zeker omdat alles zeer kort op elkaar volgde. Het verhaal wordt ook niet chronologisch verteld, wat er voor zorgt dat je echt wel je hoofd er moet bijhouden. Ik luisterde het audioboek en dat is misschien niet aan te raden door de vele tijdssprongen. Het einde van het boek heeft mij wat teleurgesteld, ondanks dat ik de opbouw er naar toe wel heel goed vond. Al bij al een mysterieuze en interessante read, zonder meer. Ideaal voor startende lezers die eens willen kennismaken met het thrillergenre. Dit boek maakt deel uit van de Best of YA XS-reeks en bevat dus een kleine 100 pagina’s, wat ideaal is voor startende lezers.

Kill Joy van Holly Jackson (A Good Girls Guide To Murder #0.5)

Pippa Fitz-Amobi is not in the mood for her friend’s murder mystery party. Especially one that involves 1920’s fancy dress and pretending that their town, Little Kilton, is an island called Joy. But when the game begins, Pip finds herself drawn into the make-believe world of intrigue, deception and murder. But as Pip plays detective, teasing out the identity of the killer clue-by-clue, the murder of the fictional Reginald Remy isn’t the only case on her mind …

Kill Joy is de prequel van de fantastische reeks Moordgids voor lieve meisjes. Het is het verhaal wat vooraf ging en hoe Pippa Fitz-Amobi terecht komt waar het eerste deel van de serie begint. De drie hoofddelen van de serie zijn reeds vertaald, maar deze prequel helaas niet. Het voegt niet meteen iets toe aan de serie maar het is oh zo leuk om te lezen als je genoten hebt van het eerste boek. Het boek geeft geen spoilers mee, maar ik zou het sowieso aanraden om dit boek pas te lezen als je een of meerdere boeken van de serie gelezen hebt. Zo geniet je nog dat tikkeltje meer van dit kortverhaal. Dit boek zorgt er voor dat je zelf een murder mystery party wilt organiseren met je vrienden.

Voorlopig is dit boek helaas nergens te krijgen doordat er een limited oplage was. Volgens bepaalde sites komt er een herdruk in augustus 2022, dus dat zou fijn zijn voor diegene die het nog willen kopen!

Update 31/10/2022: Ondertussen is deze prequel wél reeds vertaald! Yay!

Zo lief als de dood van Holly Jackson (A Good Girls Guide To Murder #3)

Detective Pip Fitz-Amobi is inmiddels wel gewend aan online-doodsbedreigingen. Maar er is er een die haar niet loslaat, iemand die maar blijft vragen: wie zal je zoeken als jíj degene bent die verdwijnt? En de bedreigingen zijn niet alleen online, Pip heeft een stalker die weet waar ze woont. De politie weigert iets te doen en dan vindt Pip zelf een link tussen haar stalker en een lokale seriemoordenaar. De moordenaar zit al zes jaar in de gevangenis, maar Pip vermoedt dat de verkeerde man gepakt is… 

Met volle overtuiging: dit boek is 5 sterren waard én meer. Ik kan een recensie schrijven over dit boek van 5000 woorden maar het enige wat ik maar wil zeggen is: ga deze serie lezen. Ik lees zoveel recensies dat mensen wilden dat het anders had afgelopen maar ik ben oprecht heel blij met deze afsluiter van de serie. Ik kan er trouwens ook nog altijd niet bij hoe slim deze boeken zijn en hoe goed hierover is nagedacht? Ik wil echt niet weten wat voor research hier achter zit en hoe de zoekgeschiedenis van Holly Jackson er uit ziet.

Kort samengevat: Pippa Fitz-Amobi; ik ga je missen.


Lees jij graag thrillers? Zo ja, heb je aanraders voor mij?

Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads / PhotoJungle

Ik wil Standaard Uitgeverij heel erg bedanken voor het opsturen van een (digitaal) recensie-exemplaar van ‘Wie is Maud Dixon’ en ‘Hij & Zij’. Dit heeft mijn recensie op geen enkel vlak beïnvloedt. Meer informatie over mijn recensiebeleid vind je hier. Dit artikel bevat aff.links.

Reageer met Facebook

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge