Ontspanning

Mijn Halloween ? ? aanraders voor jou | Boekenliefde

Wie mij kent weet dat ik de grootste softie ben als het aankomt op enge dingen en dus Halloween. Een thriller kijken kan ik absoluut niet maar een thriller lezen is een ander verhaal. Daar geniet ik af en toe wel eens van. Dus bij deze: mijn Halloween ? ? aanraders voor jou.


Onderstaande boeken zijn nu niet van het genre om te sidderen en te beven maar zijn wel perfect voor Halloween-softies zoals ik?

Nog een leuk weetje: het gebouw op de afbeelding hierboven is van een bibliotheek hier in de buurt! Het doet mij altijd denken aan ‘Het Huis Anubis’, wat ik als kind best eng vond ? … Dus deze foto leek mij ideaal voor deze blogpost!

Let’s go!

? Doodleuk ? Holly Jackson ?

Het is echt moeilijk om te zwijgen over deze serie (Moordgids voor lieve meisjes) maar het is echt zo goed! Deze trilogie is echt een van mijn favoriete series. Moordgids voor lieve meisjes heeft mij op zoveel vlakken weten te verrassen, dat ik echt hoop dat veel lezers kennis zullen maken met Pippa en de vele andere personages in Little Kilton. En hoe kan je nu het beste kennis maken met deze serie dan met de prequel?

Pippa Fitz-Amobi heeft niet echt zin in het moordmysteriefeestje dat een van haar vrienden organiseert. Ze ziet het niet zitten zich uit te dossen in chique avondkleding uit de jaren 1920, en vindt het maar niks dat ze moeten doen alsof het dorp waar ze wonen, Little Kilton, een eiland is dat Joy heet. Maar wanneer het spel eenmaal is begonnen, laat Pip zich volledig meesleuren in de fantasiewereld van intriges, misleiding en moord. Terwijl Pip de rol van detective speelt, en de identiteit van de moordenaar probeert te ontrafelen met telkens weer een nieuw aanwijzing, is de moord op de fictieve Reginals Remy echter niet de enige zaak die haar bezighoudt.

Doodleuk (Kill Joy in het Engels) is het verhaal wat vooraf ging en hoe Pippa Fitz-Amobi terecht komt waar het eerste deel van de serie begint. Het voegt niet meteen iets toe aan de serie maar het is oh zo leuk om te lezen als je genoten hebt van het eerste boek of als je nog twijfelt om de serie te beginnen. Het boek geeft geen spoilers mee, dus als je nog twijfelt (wat je niet zeker niet hoeft te doen) om deze serie te lezen, is deze prequel perfect! Dit boek zorgt er voor dat je zelf een murder mystery party wilt organiseren met je vrienden.

En nog een leuke tip: Het eerste deel kost nu op dit moment slechts €8,99!

? Mijn vele gezichten ? Tess Sharpe ?

Nog een boek waar ik lyrisch over ben: mijn vele gezichten van Tess Sharpe.

Nora O’Malley heeft in haar leven al veel rollen gespeeld. Als dochter van een professionele oplichtster die foute, criminele mannen belazert, groeide ze op als haar moeders protegee. Maar toen haar moeder op een dag als een blok voor een van haar gevaarlijke doelwitten viel, wist Nora precies wat ze moest doen: ontsnappen.
Vijf jaar lang heeft Nora een perfect normaal leven weten te leiden, maar nu zal ze haar oude kunstjes weer onder het stof vandaan moeten halen. Ze heeft namelijk drie problemen: #1: Haar ex-vriend betrapte haar met haar nieuwe vriendin, Iris. Ze waren allemaal vrienden, maar dat zou nu weleens kunnen veranderen. Au. 
#2: De ochtend nadat ze zijn betrapt moeten ze met z’n drieën naar de bank om geld dat ze hebben opgehaald voor het goede doel te storten. Dit blijkt niet alleen ontzettend ongemakkelijk te zijn, maar zelfs dodelijk, want:
#3: Net nadat ze de bank in zijn gelopen, komen er twee overvallers binnen. De overvallers mogen misschien gevaarlijk zijn, Nora heeft meer lef in haar pink dan de twee in hun hele lijf. En ze hebben geen idee wie ze daadwerkelijk gegijzeld hebben…

Alleen maar lof over dit boek! Lang geleden dat ik nog zo meegesleept ben in een YA-thriller. Buiten moordgids voor lieve meisjes dan … ?

Positieve punten: uniek verhaal en plot, diverse personages op alle vlak, de representaties, fantastische schrijfstijl, een verhaal met veel boodschappen, mooi neergezette vriendschap, de romance, leest enorm vlot, ik bleef maar doorlezen, hoge spanningsgraad… Dit vond ik écht een top thriller!

Negatieve punten: Weinig. Enkel dat het soms net iets te makkelijk ging en de oplossing net iets te veel voor handen lag. Maar dit is echt verwaarloosbaar.

? S.T.A.G.S ? M.A. Bennet ?

Waarom las ik dit boek niet eerder?

Greer MacDonald is nieuw op de St. Aidan the Great School, afgekort S.T.A.G.S. Helaas voor haar worden nieuwelingen vermeden. De Middeleeuwers – dé populairste leerlingen van de school – zwaaien er de scepter. Net als ze denkt dat het nooit zal lukken om vrienden te maken, ontvangen Greer en twee andere leerlingen een geheimzinnige brief met voorop drie woorden: jagen schieten vissen. Als Greer erachter komt dat het een uitnodiging is om het weekend van de herfstvakantie door te brengen op het landgoed van Henry de Warlencourt, de knapste en rijkste jongen van de school, is ze verbaasd maar ook gevleid. Wat Greer nog niet weet, is dat je sommige uitnodigingen beter niet kunt aannemen.

Ik heb enkel nog maar het eerste vertaalde deel gelezen (de rest zal ik dus in het Engels moeten lezen) maar waarom las ik dit boek niet eerder? Het boek is minder bloederig dan ik had gehoopt maar het hield mij wel continu in de ban! Het boek had soms net iets te veel tell dan show, maar het had wel continu die onderhuidse spanning waar ik van houd! Ik las het dan ook in één dag uit. Het had ook een super interessante setting en goed vormgegeven personages. Zeker van genoten!

? Vicious ? V.E. Schwab ?

Vicious is niet meteen een thriller maar het heeft wel heel weg van de sfeer! Het speelt zich ook voor een groot deel af op een kerkhof en er worden experimenten uitgevoerd, dus voor mij telt dit zeker als een Halloween-aanrader! Bovendien is het lang geleden dat ik nog eens een boek 5 sterren gaf!

Victor and Eli started out as college roommates—brilliant, arrogant, lonely boys who recognized the same sharpness and ambition in each other. In their senior year, a shared research interest in adrenaline, near-death experiences, and seemingly supernatural events reveals an intriguing possibility: that under the right conditions, someone could develop extraordinary abilities. But when their thesis moves from the academic to the experimental, things go horribly wrong. Ten years later, Victor breaks out of prison, determined to catch up to his old friend (now foe), aided by a young girl whose reserved nature obscures a stunning ability. Meanwhile, Eli is on a mission to eradicate every other super-powered person that he can find—aside from his sidekick, an enigmatic woman with an unbreakable will. Armed with terrible power on both sides, driven by the memory of betrayal and loss, the archnemeses have set a course for revenge—but who will be left alive at the end?

Deze serie is helaas nog niet vertaald maar echt wel de moeite waard! Ik hoop zo snel mogelijk te starten aan deel twee ‘Vengeful’. Vicious is een soort superhero vs villain-verhaal. Het verhaal lees je vanuit verschillende perspectieven en in verschillende tijdsperiodes. Ik had geen enkele keer het gevoel dat ik mijn aandacht verloor. Ik heb dit boek echt in sneltempo uitgelezen. Alles klopte gewoon en het enige wat je wou doen is verder lezen. Doorheen het verhaal merk je dat de auteur naar een bepaald hoogtepunt aan het werken is en per hoofdstuk en dus tijdssprong geeft ze maar een kleine hoeveelheid info mee en geloof mij: het einde stelt niet teleur. Doordat je de hoofdpersonages ziet zowel in het heden als het verleden, merk je hoe ze in de toekomst geëvolueerd zijn qua gedrag en gedachtegangen. Schwab heeft echt aan zo veel zaken gedacht! Dit verhaal is zodanig in balans en er is zo goed over nagedacht dat ik het echt aan iedereen zou aanraden! Het is een uitzonderlijk verhaal over bijna dood-ervaringen, uitzonderlijke krachten, superheroes good vs bad (al is die lijn uitzonderlijk dun), over vriendschap maar ook over wraak.

? These witches don’t burn ? Isabel Sterling ?

Wie Halloween zegt, zegt heksen. En laat ik je nu al zeggen: deze queer fantasy stelt niet teleur.

Hannah’s a witch, but not the kind you’re thinking of. She’s the real deal, an Elemental with the power to control fire, earth, water, and air. But even though she lives in Salem, Massachusetts, her magic is a secret she has to keep to herself. If she’s ever caught using it in front of a Reg (read: non-witch), she could lose it. For good. So, Hannah spends most of her time avoiding her ex-girlfriend (and fellow Elemental Witch) Veronica, hanging out with her best friend, and working at the Fly by Night Cauldron selling candles and crystals to tourists, goths, and local Wiccans.  But dealing with her ex is the least of Hannah’s concerns when a terrifying blood ritual interrupts the end-of-school-year bonfire. Evidence of dark magic begins to appear all over Salem, and Hannah’s sure it’s the work of a deadly Blood Witch. The issue is, her coven is less than convinced, forcing Hannah to team up with the last person she wants to see: Veronica. While the pair attempt to smoke out the Blood Witch at a house party, Hannah meets Morgan, a cute new ballerina in town. But trying to date amid a supernatural crisis is easier said than done, and Hannah will have to test the limits of her power if she’s going to save her coven and get the girl, especially when the attacks on Salem’s witches become deadlier by the day.

Oke, je las het al: eigenlijk is het een fantasy. MAAR: HEKSEN!! ?‍♀️ En ook deze gaf ik de volle 5 sterren op Goodreads! Ondertussen las ik ook al het vervolg en de novelle er van, dus ik kan zeggen dat ik oprecht fan ben van dit boek!

Het is een mix van magische battles, romance en high school drama! En natuurlijk: witches! Ik lees echt veel te weinig boeken met witches. De personages in dit boek zijn echt to die for. Je weet ergens wel wat het plot zal zijn van dit eerste deel, maar het maakt het niet minder leuk. De setting en de personages zijn zo goed neergezet dat je hier niet bij stilstaat. Nog een pluspunt: Hannah’s seksualiteit is helemaal geen probleem of issue in dit boek. Hoe het dus zou moeten zijn. Hannah kan perfect haar heksenavonturen beleven zonder telkens uit de kast te hoeven komen. Het is echt een perfecte read als je houdt van een spannende fantasy met een tikkeltje romance en een hoge portie drama en humor.


Zo, dit was het. Mijn Halloween-aanraders voor jou! Heb jij er voor mij?

Volg mij op Facebook / Instagram / Bloglovin / Pinterest / Goodreads / PhotoJungle
Reageer met Facebook

2 Comments

  • Rani

    Wat een leuke lijst! Ik ben vooral benieuwd naar Vicious, deze staat nog op mijn TBR.
    Bij Halloween dacht ik eigenlijk ook meteen aan de Moordgids voor lieve meisjes reeks!
    Verder krijg ik ook Halloween vibes van Het negende huis van Leigh Bardugo 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge