Céline zoals ze is

Of je nu toevallig op mijn blog terecht gekomen bent, naar aanleiding van zoekmachines of via sociale media: welkom! Welkom aan alle boekenliefhebbers, creabea’s, chronisch zieken en alles daartussenin. Op dit blog zal je allerhande schrijfsels, hersenspinsels, creaties… vinden over mijn persoonlijke interesses zoals lezen en creatief bezig zijn, maar ook over mijn dagelijkse avonturen, met en zonder Multiple Sclerose, waarin ik probeer te genieten van elk klein geluk. Hier leer je mij dus kennen, helemaal zoals ik ben. Céline, zoals ze is.

Een van de redenen waarom ik (terug) ben beginnen bloggen, is om mijn (meestal) onzichtbare ziekte, zichtbaar te maken. Er heerst nog een groot taboe rond onzichtbare fysieke/mentale problemen waardoor ik graag een klein stukje van mijn wereld kenbaar wil maken op mijn blog. Dus bij deze een berichtje aan alle personen met MS: aan de ene kant ben ik enorm blij dat je je weg gevonden hebt naar mijn website. Aan de andere kant vind ik het nooit gezellig om een lotgenoot te ontmoeten, daar ik deze ziekte (of een andere) niemand toewens. Een lotgenoot ontmoeten betekent wel dat ik met iemand kan praten die (bijna) volledig begrijpt wat ik voel, wat ik doormaak en hoe je alles in je leven een ommezwaai moet geven om tegemoet te komen aan deze ziekte. Hopelijk vind je hier je plaatsje op het wereldwijde web waar je anoniem, of juist niet, je verhaal kwijt kan, steun en/of (h)erkenning vindt… maar vooral jezelf kan zijn. Ik merk dat ook heel wat mantelzorgers en familieleden van personen met een chronische ziekte, hun weg vinden naar mijn blog. Ook jullie wil ik een hart onder de riem steken. Misschien vind je hier wel dat beetje troost dat je vandaag nodig had, of de praktische kennis om met dit alles om te gaan. Want ook de omgeving speelt een belangrijke rol in het omgaan met. Ook personen met een andere chronische ziekte kunnen (hopelijk) herkenning vinden in mijn persoonlijke artikelen, want ook jullie weten wat het is om ziek te zijn en nooit meer beter te worden.

Wil je liever niet geconfronteerd worden met de realiteit, dan biedt mijn blog ook een uitweg aan. Wekelijks verschijnt er een Netflix- en boekrecensie online, om zo samen met jullie te fangirlen over alles wat gaande is in de fictieve wereld. Ook ga ik samen met jullie op stap door Vlaanderen en omstreken om zo de meest gezellige adresjes te ontdekken. Ook creatievelingen kunnen hier terecht voor een maandelijkse portie creatieve bezigheden. Voor elk wat wils dus.

Voor alle vragen, opmerkingen, samenwerkingsvoorstellen… kun je terecht op het contactformulier of kun je mij contacteren via verschillende sociale media.

Tot snel?

Reageer met Facebook