Recensiebeleid

(h)eerlijke recensies

U kunt steeds contact opnemen via het contactformulier of via celinezoalszeis@hotmail.com om samenwerkingsvoorstellen in te dienen i.v.m. (digitale) recensie-exemplaren. Ook vooruitexemplaren zijn welkom.

Op ‘Céline zoals ze is’ verschijnen enkel eerlijke recensies. Het opsturen van een recensie-exemplaar staat dus niet garant voor een positieve recensie. In het geval dat een boek mij na het lezen niet ligt, wordt dit uiteraard stevig onderbouwd.

Normaliter gezien lees ik enkel boeken binnen het ruime Young of New-adult genre. Af en toe lees ik ook enkele boeken die buiten mijn comfortzone liggen dus moest u twijfelen of het boek iets voor mij is, stuur gerust een mailtje naar celinezoalszeis@hotmail.com of vul hier het contactformulier in.

Tijdspanne

Bij het ontvangen van een recensie-aanvraag, probeer ik deze te beantwoorden binnen de 48 uur. U krijgt dus sowieso een antwoord terug, als ik de aanvraag aanvaard of niet.

Recensie-exemplaren die ik zelf heb aangevraagd krijgen de prioriteit. Ik streef ernaar om recensie-exemplaren binnen de 4-6weken te lezen en te recenseren. Wanneer de recensie gepubliceerd wordt, krijgt u een mailtje met de desbetreffende link.

Bij het opsturen van onverwachte recensie-exemplaren heb ik geen verplichting aan de uitgeverij om een recensie te plaatsen.

Wilt u graag een artikel of recensie tegen een bepaalde datum? Laat me dit weten en dan kijk ik wat ik voor u kan doen.

Puntensysteem

Als u mijn reeds gepubliceerde recensies bekijkt, dan ziet u dat ik werk zonder punten- of ratingsysteem. Ik kies er voor om gelezen boeken te raten a.d.h.v. onderbouwde argumenten.

Een sterrenrating is relatief. De ene dag vind ik een boek 4 sterren waard, terwijl de dag erna misschien maar 3. Dit doordat er steeds meer en meer boeken gelezen worden en je a.d.h.v. de gelezen personageontwikkeling of het plot meer of minder sterren zou geven.

Een driesterren-recensie kan namelijk een vertekend beeld geven van het boek, terwijl ik hem echt goed kan vinden. Door bovenstaande redenen kies ik er dus voor om zonder ratingsysteem te werken.

Samenwerkingsvoorstellen

Ik ben steeds te vinden om een winactie te organiseren, een auteur te interviewen of mee te doen aan een blogtour. Stuur mij gerust een mailtje of vul het contactformulier in.

Publicatie

Ik publiceer recensies uiteraard op deze blog, maar ook op Hebban.nl en Goodreads.com. Ook een link naar mijn recensie wordt geplaatst op Instagram en Facebook. Hierin wordt de uitgeverij en auteur telkens in getagd om het bezoekersaantal te kunnen vergroten maar uiteraard ook om jullie op de hoogte te stellen.

Contacteer mij

Stuur een mailtje naar celinezoalszeis@hotmail.com of vul onderstaand contactformulier in.